Zoeken

LKM MV Agusta F4 RR Special: oogverblindend

11 mei 2012
De meesten kunnen er alleen maar van dromen, wat doe je als zelfs een MV Agusta F4 RR al te veel eenheidsworst voor je is?  In opdracht van een klant kreeg de fiets bij het Duitse tuningbedrijf LKM een metamorfose, waarvan alleen voor het spuitwerk al 8.000 euro in rekening werd gebracht.

LKM_MV_Agusta_F4_RR

LKM baas Hennes Lohr wilde voor een vaste klant iets bijzonders doen en liet zich daarbij inspireren door een spiegelende Audi TT die hij bij zijn laatste bezoek aan de Essen Motor Show had aanschouwd. De MV ging daarop naar een bevriende spuiter, die alle onderdelen van de fiets spoot totdat hij een ons woog en zich vanuit alle hoeken in het kuipwerk terug kon zien.

Niet minder dan tien complete laklagen waren benodigd om dit spiegelende effect te bereiken, waarbij telkens met zwart werd begonnen en een stralende laklaag werd geëindigd. De F4 RR was oorspronkelijk een gelimiteerde uitvoering in blauw met de Italiaanse vlag, maar de eigenaar wilde graag een decor met daarin de duitse driekleur aangebracht. Achtduizend euro verder was de eigenaar enthousiast over het resultaat.

Het speciale spuitwerk is trouwens niet het enige wat LKM met de F4 RR heeft gedaan, de motor werd voorzien van een 2.300 euro dure tuningset, waarbij andere nokkenassen werden gemonteerd, de kop werd geflowd, de compressieverhouding met 0,2 werd verhoogd, de airbox werd geoptimaliseerd en de mapping van de injectie op de veranderingen werd aangepast. Wat resulteerde in een gemeten topvermogen van 185 pk, aan het achterwiel.

Bron: Motorrad