Zoeken

Lightning gaat productieversie van 218 mph sterke elektrische racer bouwen

11 september 2012
Lightning Motors heeft aangekondigd een straatversie van de huidige TTXGP elektrische racer, de huidige houder van het snelheidsrecord voor elektrische motorfietsen, in productie te gaan nemen. De elektrische fiets zal volgens Lightning qua specificaties weinig afwijken van de racer waarmee de wereldrecords zijn gevestigd.

Glynn_Kerr_Lightning

Het Amerikaanse Lightning is redelijk succesvol in het TTXGP kampioenschap voor elektrische motorfietsen en wist het afgelopen weekend nog de wedstrijd op Le Mans, als voorprogramma van de 24-uurs Endurance race, te winnen. Vorig jaar nog zette Lightning op de zoutvlaktes van Bonneville een nieuw snelheidsrecord met de racer, met een pieksnelheid van 218,637 mijl per uur (350,806 km/u).

De straatlegale versie van deze racer heeft volgens Lightning een actieradius van 100-plus mijl (160 km) op stuurtempo en meer dan 150 mijl (240 km) bij een langzamer tempo. Om potentiële klanten alvast warm te draaien voor de $38.000 kostende fiets heeft Lightning de Britse ontwerper Glynn Kerr alvast een schets laten maken van de nieuwe straatfiets.

Als de straatversie daadwerkelijk eruit zal komen zien als het ontwerp van Kerr, dan zal daar zeker wel een markt voor zijn. Hoewel met een prijskaartje van $ 38.000 de kopers niet snel rijendik bij de dealer zullen staan.