Zoeken

Lancering MV Agusta F3 uitgesteld

24 februari 2010

Volgens onze Britse collega's van MCN heeft MV Agusta, als gevolg van het door moederbedrijf Harley-Davidson weer in de verkoop te zijn gezet, de lancering van de langverwachte driecilinder F3 supersport machine uitgesteld.

MV_Agusta_F3.jpg

De '95% klare' driecilinder, die het afgelopen jaar al zowel op straat als op het circuit was gespot, is ongetwijfeld het meest spannende project voor de in Varese gevestigde fabrikant. Het uitblijven van nieuwe investeringen heeft de ontwikkeling van de machine echter ernstig vertraagd, aldus MCN.

Als gevolg van de overname door Harley-Davidson in 2008 en de daarna door de Amerikanen gedane investeringen was de ontwikkeling van de nieuwe F3 in een stroomversnelling gekomen. De lancering van de nieuwe F3 stond gepland voor eind 2010 of begin 2011, maar zolang er zich geen nieuwe koper voor MV heeft gemeld is er geen geld meer voor verdere ontwikkeling van de machine.

Bronnen zouden MCN tevens hebben verteld dat de driecilinder, die oorspronkelijk voor een cilinderinhoud van 675cc was gepland, inmiddels zijn gegroeid naar ergens tussen de 675 en 800cc. Hoewel dit ons zeer onwaarschijnlijk lijkt, aangezien de fiets daarmee niet meer aan het WK Superbike regelement zou voldoen.

Bron: MCN