Zoeken

KTM werkt aan gekuipte en allroad versie 390 Duke

4 december 2012

Na de lancering van de 390 Duke op de EICMA in Milaan heeft KTM een gekuipte en een allroad versie van de nieuwe naked in de pijplijn zitten. De motor zal binnen 12 tot 18 maanden zijn opwachting gaan maken, zo heeft KTM's CEO Stefan Pierer in een interview met het Indiase CNBC-TV18 verteld.

KTM Moto3_racer
De KTM Moto3 racer, de gekuipte 390 zou daar best wel eens een afgeleide van kunnen zijn

Net als Honda heeft KTM verdomd goed begrepen dat de wereld er sinds de kredietcrisis anders uit is gaan zien en dat mobiliteit aan het veranderen is. Door het steeds meer dichtslibbende verkeer zal de motorfiets in Europa weer als commuter worden gezien, waar het de afgelopen decennia steeds meer een luxe vrijetijdsproduct was geworden.

De 125 Duke was daarvan het levende bewijs, in zijn eerste jaar werden in Europa meer dan 10.000 units van die lichte naked weggezet. De 125 Duke kreeg navolging in de 200 Duke en 390 Duke, waarmee ook de nieuwe A2-rijbewijs klasse kan worden bediend. Een gekuipte en een allroad versie van de nieuwe 375cc ééncilinder is nu de volgende stap die door KTM zal worden gezet om zowel de beginnend motorrijder als de commuter aan te kunnen spreken.

Met de ervaring van de Kawasaki Ninja 300 nog vers in het geheugen zou dat wel eens een verdomd goede zet kunnen zijn.

Bron: CNBC-TV18