Zoeken

KTM teaservideo Duke 690

1 november 2011
Geheel in lijn met de hedendaagse trent een nieuw model via sociale media voorafgaand aan de onthulling te teaseren heeft ook KTM een korte teaservideo van de nieuwe Duke 690 op haar YouTube kanaal geplaatst. De motor zal volgende week op de EICMA in Milaan officieel worden gepresenteerd.

KTM_Duke_690

Ruim een half jaar geleden wisten we voor het eerst melding te maken van de vierde generatie Duke 690, die destijds tijdens testwerkzaamheden was gespot. Wist KTM Nederland destijds nog tegen ons te vertellen dat het veilig was te stellen dat het een 2013 model betrof wat mogelijk eerder op de markt zou worden gezet, dat eerder blijkt dus 2012 te zijn geworden.

De Duke 690 IV onderscheidt zich ten opzichte van zijn voorganger door de toepassing van een vlakke koplamp (het huidige model  heeft twee boven elkaar geplaatste projectielampen) en een conventioneel zijdelings geplaatst uitlaatsysteem, waar nu nog een onder het carter geplaatst uitlaatsysteem is toegepast. Verder moet de fiets zijn voorzien van ABS, ride-by-wire, terwijl het motorblok ook een flink stuk moet zijn opgepept met een vermogen van tegen de 70 pk.

De KTM Duke 690 IV zal volgende week op de EICMA in Milaan worden onthuld, prijs en levertijd is nog niet bekend.