Zoeken

KTM lanceert Limited 'track' Edition 690 Duke

26 maart 2012
KTM heeft een gelimiteerde uitvoering uitgebracht van de 690 Duke. De niet straatlegale fiets is gebaseerd op de racer waarmee dit jaar de European Junior Cup als bijprogramma van het WK Superbike zal worden verreden.

KTM_690_Duke_race

Enkele maanden geleden werd bekend dat KTM dit jaar het stokje van Kawasaki zou overnemen voor wat betreft de European Junior Cup, die vorig jaar nog met Kawasaki's Ninja 250R werd verreden. Met coureurs uit ongeveer vijftien verschillende landen die in acht wedstrijden de EJC gaan uitvechten op KTM's 690 Duke was het voor de Oostenrijkers een uitgesproken kans om dit commercieel te gaan vermarkten.

Onder het motto 'nu we toch bezig zijn' heeft KTM exact tweehonderd van deze gelimiteerde 690 Duke uitgebracht, die qua specs identiek zijn aan de EJC racers. En dat betekent een drooggewicht van 140 kg (10 kilo minder dan de standaard fiets) en een vermogenv an 79 pk (9 pk meer dan standaard). Verder heeft KTM een waslijst aan powerparts gemonteerd, waaronder een airbox, nokkenas, APTC slipperclutch, crashbars en een ander zadel.

De standaard vering is ingeruild voor volledig instelbare WP vering rondom, terwijl de ABS voorrem het veld heeft moeten ruimen voor nieuwe Brembo 4-zuiger race-remklauw. Het uitlaatsysteem is uit huize Akrapovic, de lichtgewicht wielen zijn van Marchesini. Qua design is de koplamp vervangen door een miniscuul windscherm, is de duozit afgedekt en is een bellypan gemonteerd die door de FIM homologatie verplicht is gesteld.

De 690 Duke Limited Edition is alleen voor circuitgebruik. Hoeveel de fiets in Nederland moet gaan kosten, en vanaf wanneer hij leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.