Zoeken

KTM lanceert 'discutabele' video KTM125 op Facebook

25 augustus 2010

KTM heeft via Facebook een video vrijgegeven van haar nieuwe 125cc, die op de EICMA in Milaan dit jaar zal worden gelanceerd. Saillant detail: de video bevat precies dát materiaal dat KTM baas Stefan Pierer als president van de ACEM recentelijk in de ban heeft gedaan.

KTM_125.jpg

Daar waar in het verleden informatie omtrent een nieuw model angstvallig werd gehouden maken steeds meer fabrikanten anno 2010 gebruik van sociale media om haar ophanden zijnde nieuwe modellen juist onder de aandacht te brengen. Sneak previews, 'spionage' foto's en teaser video's zijn de nieuwe sleutelwoorden geworden van de desbetreffende marketing afdelingen.

Zo ook KTM, dat speciaal voor de launch van haar nieuwe 125cc op Facebook een pagina opende, om het model flink onder de aandacht te brengen. Op die Facebook pagina werd recentelijk een korte video geplaats waar naast de voortgang op de ontwikkelingsafdeling enkele rijbeelden te zien zijn.

Bij die laatste beelden zit 'm juist de kneep, daar waar KTM baas Stefan Pierer recentelijk als president van de ACEM, de Europese Motorfiets Industrie, de richtlijnen omtrent reclame flink had aangescherpt bevat deze video juist die beelden die volgens de nieuwe richtlijnen als onverantwoord zouden worden bestempeld: een in spijkerbroek en t-shirt slidende rijder.

Misschien dat Stefan Pierer de zelfopgelegde richtlijnen bij de ACEM nog maar eens flink ter discussie moet stellen, want er is al genoeg politiek correct geleuter in deze wereld.