Zoeken

KTM geeft eerste beeld en info 2013 Adventure vrij

20 september 2012
Nadat een eerste beeld van de fiets abusievelijk kortstondig op het web werd gezet heeft KTM nog voor de Intermot in Keulen gegevens en beeldmateriaal vrijgegeven van de opvolger van de huidige Adventure, die het komende seizoen als Adventure en Adventure R op de markt zal worden gezet.

1190Adventure_R_2013_1

Met de twee compleet nieuwe modellen luidt KTM een nieuw hoofdstuk in het Adventure avontuur in, waarbij de standaard versie meer voor gebruik op straat is gericht terwijl de R versie meer voor offroad rijden is geschikt. Het verschil tussen beide modellen zit 'm voornamelijk in de gekozen wielmaat, die bij de standaard versie 19" is en bij de Adventure R 21". Daarnaast is de R uitvoering van robuuste valbeugels voorzien.

Zoals we gisteren al wisten te melden wordt de 2013 Adventure ( R ) aangedreven door de welbekende LC8 tweecilinder, die nu goed is voor een vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 125 Nm en waarbij de onderhoudsinterval op 15.000 km is gelegd. De fiets is compleet naar je eigen hand te zetten, doordat de voetsteunen, de positie van het stuur en het windscherm instelbaar zijn.

1190Adventure_2013_Orange_11190Adventure_2013_silver_1

De Adventure is voorzien van de nieuwste generatie combined-ABS, die een speciale offroad modus heeft, elektronisch instelbare WP vering, een instelbaar traction control en wordt opgegeven voor een rijklaargewicht van 230 kg. De Adventure R beschikt eveneens over combined-ABS  met offroad modus en traditionele WP vering die wel volledig instelbaar is. Deze versie brengt 5 kg meer op de schaal en wordt daarmee opgegeven voor een rijklaargewicht van 235 kg.


Meer informatie en beeldmateriaal zal op de Intermot in Keulen worden vrijgegeven.