dealermeeting in Noord-Amerika uitgelekte datasheet het model in 2013 op de markt zou worden gezet, blijkt de Freeride 350 al het komend seizoen in Europa zijn opwachting te gaan maken. De lichte Enduro machine heeft volgens KTM maar één doel: een optimale offroad beleving.">

Zoeken

KTM Freeride 350 al in 2012 op de markt

22 oktober 2011
Waar volgens een tijdens een KTM dealermeeting in Noord-Amerika uitgelekte datasheet het model in 2013 op de markt zou worden gezet, blijkt de Freeride 350 al het komend seizoen in Europa zijn opwachting te gaan maken. De lichte Enduro machine heeft volgens KTM maar één doel: een optimale offroad beleving.

KTM_Freeride_350_2012 

De KTM Freeride 350 is een enduro die over dezelfde genen beschikt als de competitiemotoren van de Oostenrijkers, maar die volgens KTM toch over een heel ander karakter moet beschikken. Doel van de ontwerpers was een noppenmachine te ontwerpen die dezelfde offroad uitdagingen aankan als de EXC modellen, maar dan op een speelsere manier die beduidend minder kracht moet kosten.

De Freeride 350 is volgens KTM een vederlichte hobby-enduro en geen extreme terreinracer, en moet met z'n gewicht van 99 kilo een regelrechte uitnodiging zijn aan diegenen die tot op heden de zware uitdaging van offroad rijden niet aan durfden te gaan. Waarmee de fiets zonder twijfel ons op het lijf moet zijn geschreven.

De zelfbenoemde funmachine beschikt over een 24 pk sterke 350cc ééncilinder met benzine-injectie, die dankzij een homologatie en een stille dubbele einddemper bovendien ook voor het dagelijkse woon-werk verkeer geschikt moet zijn. Om de voordelen van het lichtgewicht concept volledig te kunnen benutten heeft KTM een nieuwe frameconstructie ontwikkeld, waarbij geheel in KTM traditie gebruik is gemaakt van hoogwaardige WP veerelementen.

De KTM Freeride 350 zal op de EICMA in Milaan officieel worden onthuld. Wanneer de enduro leverbaar wordt en hoeveel hij moet gaan kosten is nog niet bekend.