Zoeken

KTM engineers ontwikkelen onofficiele RC4 Supermono

14 mei 2010

'Als den bergh niet naar Mohammed komt, dan gaat Mohammed naar den bergh', zal ongetwijfeld de achterliggende gedachte zijn geweest bij twee werknemers van KTM, die in hun vrije tijd deze twee prachtige RC4 Supermono racers ontwikkelden.

KTM_RC4_Supermono_1.jpg

De twee werknemers die deze fietsen ontwikkelden zijn niet de eerste de beste, maar enthousiastelingen van KTM's R&D afdeling. Het project werd zonder hulp van de fabriek door beide mannen in hun vrije tijd uitgewerkt. KTM_RC4_Supermono_4.jpgBasis voor de Supermono is Duke 690, die van ubernaked werd omgeturnd in een heuse racer. Daarbij werden - voor zover nog mogelijk - alle overbodige onderdelen verwijderd en kregen de machines een racestroomlijn aangemeten.

Mocht de stroomlijn je bekend voorkomen, dan is dat niet vreemd. Hij is afkomstig van de grote tweecilinder supersport broer RC8, net als de voorvork trouwens. Net als de Duke690 heeft ook deze Supermono aan één remschijf in het voorwiel genoeg om de 140 kg lichte machine tijdig tot stilstand te krijgen. Motorisch werd de Supermono ook onderhanden genomen, volgens de heren is de machine nu goed voor een topvermogen van 80 pk, en dat is zondermee vét voor een 690cc ééncilinder.

De fietsen, die door beide heren in de Oostenrijkse KTM TnT Cup worden ingezet, werd onlangs gespot op het Italiaanse circuit van Mugello, waar de machines voor het eerst werden losgelaten. Het resultaat ziet er zo verbluffend strak uit dat we ons afvragen waarom men dit bij KTM zelf nog niet heeft verzonnen. Het zou ons echter niets verbazen als ons een dik rookscherm wordt voorgehouden en KTM eind dit jaar in Milaan 'ineens' met een Supermono op de proppen komt.

KTM_RC4_Supermono_2.jpgKTM_RC4_Supermono_3.jpg
KTM_RC4_Supermono_5.jpg

Meer info: HKR-Racing