Zoeken

KTM Duke 200 opnieuw in Pune gespot

12 februari 2011
Hij is alleen bedoeld voor de Indiase markt, maar dat maakt het verhaal niet minder interessant. Nadat de KTM Duke 200 deze week in Pune langs de weg was gespot werd de motor niet veel later tijdens testwerkzaamheden op de gevoelige plaat vastgelegd.

KTM_Duke200_spyshot

De nieuwe KTM, die door de Indiase KTM grootaandeelhouder Bajaj al als Duke 200 is bevestigd, werd ditmaal opnieuw in de buurt van Pune, waar de fabriek van Bajaj is gevestigd, in het wild gespot. Qua specificaties lijkt de Duke 200 hetzelfde te zijn als de Duke 125 die over enkele maanden zijn opwachting zal gaan maken in de Europese en Amerikaanse markt.

Opmerkelijk is dat de Duke 200 van dezelfde -dure- componenten is voorzien als de Duke 125, waarmee de motor zich in India zondermeer als 'high-tech' zal onderscheiden maar ook een beduidend hoger prijskaartje zal hebben dan zijn concurrenten in het in India erg populaire 200cc segment.

De Duke 200 zal in India door Bajaj worden geproduceerd en op de markt gezet, en is uitsluitend voor de Indiase markt bedoeld. Voor de Europese en Amerikaanse markt werkt KTM aan een Duke 250, die volgens de Oostenrijkers eind dit jaar zijn opwachting zal gaan maken.

Zie ook:

Bron: Indiancarsbikes.in