Zoeken

KTM Adventure 1290 gespot

25 april 2012
Dat men in Mattighofen hard bezig is om een opvolger van de huidige Adventure te ontwikkelen, dat wisten we al. Dat de motor voor 2014 staat gepland werd wereldkundig nadat een datasheet van KTM's Noord Amerikaanse dealermeeting via internet werd uitgelekt. En nu hebben onze Italiaanse collega's van Omnimotori de motor voor het eerst tijdens testwerkzaamheden gespot.

KTM_Adventure_1290_spyshot_01

Veel is er nog niet bekend van van de nieuwe KTM Adventure, behalve dat hij KTM Adventure 1290 zal gaan heten en zal worden aangedreven door een opgeboorde versie van de huidige LC8 tweecilinder. KTM_Adventure_1290_spyshot_03De door de Italianen gespotte motor is in grote lijnen identiek aan het huidige model, maar dan voorzien van een hoekigere kuip en een nieuw ontworpen koplamp. Ook heeft het uitlaatsysteem met dubbele hooggeplaatste einddempers plaatsgemaakt voor een systeem met enkele zijdeling gemonteerde eindpijp.

In de wandelgangen werd al geruime tijd gespeculeerd over het nieuwe model, maar het werd pas officieel nadat afgelopen jaar een datasheet via internet uitlekte, waarin het model voor 2014 werd aangekondigd. Uit diezelfde sheet was tevens af te lezen dat KTM het volgend jaar met een Adventure R 1090 gaat komen, maar dat zal naar verwachting een meer offroad georiënteerde versie van de huidige Adventure 990 zijn.

KTM_Adventure_1290_spyshot_02

Bron: Infomotori.it