Zoeken

KTM 2014 450 Rally Replica binnenkort leverbaar

24 februari 2014
Om ook in de 2014 Dakar Rally met de overwinning aan de haal te kunnen gaan werd door KTM de 450 Rally compleet vernieuwd. De KTM 450 Rally Replica, die van de fabrieksfiets is afgeleid, zal binnenkort al voor klantenteams beschikbaar zijn.

KTM 2014 450 Rally Replica

Het 2014 model van de KTM 450 Rally maakte vorig jaar in oktoKTM 2014 450 Rally Replicaber haar debuut in de Rally van Marokko, wat de eerste en meteen laatste test voor aanvang van de Dakar Rally was. Om daarna perfect in de Dakar Rally te acteren: Marc Coma won overtuigend en gaf KTM haar dertiende Dakar zege op rij.

In tegenstelling tot de voorgaande Dakar machine, die rond het 690 motorblok was geconstrueerd, was de nieuwe 450 Rally van de grond af aan compleet nieuw ontworpen, met het oog op het huidige Dakar terrein en het kleinere 450cc motorblok. Uiteraard was KISKA weer verantwoordelijk voor het ontwerp, dat van kleimodel tot eindproduct in samenwerking met KTM R&D afdeling werd uitgewerkt.

De 450 Rally heeft volgens KTM een compleet nieuw frame met een ergonomisch ontwerp, een slanke postuur met betere zitpositie, compleet herziene achtervering en een nieuwe 450cc eencilinder. De motor heeft ook meerdere benzinetanks met meerdere benzinepompen, waardoor afhankelijk van het terrein kan worden gekozen welke brandstof het eerst moet worden verbruikt. En dat is niet het enige wat de 450 Rally volgens de Oostenrijkers bijzonder moet maken.

In haar persbericht benadrukt KTM nog even dat dit jaar voor de dertiende keer op rij in de Dakar Rally de winst werd behaald. De een-twee in het eindklassement was nog extra spectaculair omdat tweede plaats finisher Jordi Viladoms voor aanvang van de Dakar Rally nog niet met de 450 Rally machine had gereden.

KTM 2014 450 Rally Replica

Stefan Pierer, CEO KTM:
Het succes dit jaar in de Dakar Rally onderstreept de ervaring en het harde werk van onze KTM mensen, die erg nauw met het KISKA team hebben gewerkt aan de nieuwe Rally machine, in combinatie met de feedback van onze fabrieksrijders en belangrijke input van Marc Coma. We willen nu de ervaring van het succes in de Dakar Rally delen met iedereen die deze machine wenst te bezitten, diegenen die toegewijd zijn hun dromen of Dakar ambities te realiseren in het bijzonder. De race service die wij privé rijders bieden is in principe net zo sterk als onze eigen fabrieksrijders en we zijn er trots op veel rijders te hebben geholpen hun doelen te realiseren.

KTM 450_Rally_Replica_03

De 2014 KTM Rally Replica zal binnenkort beschikbaar zijn voor het prijskaartje van € 24.000 excl. B.T.W. en kan gewoon bij de KTM dealer worden besteld. Een service en support pakket voor de Dakar Rally kan aanvullend worden besteld. Zowel de machine als het service pakket is beperkt leverbaar.