Zoeken

Kleine versie Ducati Panigale gespot

20 augustus 2013
Ten tijde van de lancering van de Panigale werd het door Ducati nog hardnekkig ontkend, maar in Italië is ondanks een kleinere versie van Ducati's monocoque Superbike gespot. Volgens onze Italiaanse collega's van Motociclismo zal de baby-Panigale door een nieuwe 899 cc L-Twin worden aangedreven.

Ducati 899_Panigale

Ondanks de hardnekkige ontkenningen van Ducati destijds zat het er natuurlijk dik in dat in navolging van de 1199 Panigale er een kleinere versie van de Porno-Superbike zou worden gelanceerd. Per slot van rekening is het ontwerp alleen al té mooi om alleen maar in die 1199 Panigale te worden toegepast.

Als belangrijkste reden dat er geen kleinere versie van de Panigale zou zijn te verwachten gaf Ducati desgevraagd aan dat de kosten van het elektronica-pakket een te grote stempel op het project zouden drukken, waardoor de baby-Panigale nagenoeg hetzelfde prijskaartje als 'the real deal' zou gaan krijgen. En hét sterke punt van Ducati's 'kleintje Superbike' (748, 749, 848) is altijd de scherpe prijsstelling geweest.

Die elektronica lijkt dan ook precies een van de zaken waar op de nu in Italië gespotte - en door het Italiaanse Motociclismo gedoopte - 899 Panigale is bezuinigd. Geen elektronisch instelbare vering, maar wat een Showa Big Piston voorvork lijkt te zijn. Ook is de enkelzijdige achterbrug ingewisseld voor een conventionele banaanvormige dubbelzijdige achterbrug, en zijn de wielen anders uitgevoerd.

Met de typeaanduiding op de kuip zorgvuldig afgeplakt is de gespotte fiets eerder een preproductiemodel dan een prototype wat nog uitvoerig moet worden getest. De '899' Panigale zal dan ook naar verwachting dit jaar op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd, voor een prijskaartje dat waarschijnlijk rond de koers van de huidige 848 EVO zal liggen.