Zoeken

Kawasaki Z900RS Café: net even anders, maar wel leuk

7 november 2017
Gelijk met de Z900RS die we al hebben besproken in een ander artikel, brengt Kawasaki de Z900RS Café; een opgeleukte versie van de RS die de nostalgische sappen moeten laten vloeien.

De Café is een Z900RS met een beetje extra. Net even anders, maar wel leuk en een aantrekkelijk alternatief. Voor de Z900 Café gaat Kawasaki echter wel iets verder. Dat begint al bij de kleur, die speciaal voor dit model anders is gekozen en mochten we kiezen, wel de vetste van allemaal. Zo zouden we de standaard RS ook wel graag willen zien, maar daar moeten we dan waarschijnlijk toch iets langer op moeten wachten. Of je zou een Café kopen en daar naar wens het kuipje op zetten of vanaf halen natuurlijk....

Andere features zijn een nieuw gesneden zadel, een ander, sportiever gebogen stuur en een niet te missen stuurkuip. Lijkt qua specs een beetje op een caféracer die we eerder dit jaar al gereden hebben, maar afgaand op de foto’s staat het stuur een stuk minder extreem laag, wat wel eens een heel goed idee zou kunnen zijn.

Het kuipje zelf springt nogal in het oog en doet heerlijk Japans aan. de Retrorage heeft ook het land van de Rijzende Zon niet overgeslagen en daar weten de liefhebbers wel raad mee. Het is niet de Lawson stijl die we hadden verwacht bij het aankondigen van dit model, maar wat niet is kan mogelijk nog komen. We dromen alvast even weg... Misschien past een ZRX kuipje ook wel? Hoe dan ook val je met deze machine best wel op in het straatbeeld! Alleen nog een uitlaat met 1970 specificaties (en je kunt je inbeelden wat we bedoelen) en het is af. Kickuh! Koffie!