Zoeken

Kawasaki lanceert Z800e Performance Edition

12 juni 2013
In navolging van de begin dit jaar geïntroduceerde Z800 en Z800e, de 96 pk versie die kan worden teruggetuned naar 35 kW voor het nieuwe A2 stappenrijbewijs, heeft Kawasaki nu de Z800e Performance Edition gelanceerd. Het verschil? Een waslijst aan accessoires, voor de meerprijs van nul euro.

Kawasaki Z800e_Extreme_2013

Dat Kawasaki een gouden zet heeft gedaan door de cilinderinhoud van de 'oude' Z750 te vergroten, daar zijn we sinds de introductie van de fiets in Zuid-Frankrijk overtuigd. En niet alleen wij, ook het grote publiek heeft de Z800 omarmd, op Europees niveau is de fiets nagenoeg uitverkocht. Hetgeen ons helemaal niet verbaast, per slot van rekening was de oude Z750 in Frankrijk al jaren de best verkochte fiets boven de 125cc.

Bovendien speelde Kawasaki met de nieuwe Z800 slim in op het nieuwe stappenrijbewijs door naast de standaard Z800 de Z800e te lanceren, die qua vering ietwat is uitgekleed en een topvermogen van 'slechts' 96 pk (70 kw) heeft. De reden voor dit beperkte topvermogen is simpel: bij motoren die worden teruggetuned voor het A2 stappenrijbewijs mag het oorspronkelijke vermogen niet meer dan het dubbele van het toegestane vermogen van 35 kW zijn. Door de Z800e op 70 kW te zetten blijft de stoere naked precies binnen die grens.

Of dat het een slimme eerste zet is van Kawasaki Benelux nieuwe General Manager Henk Salomons, die zich tot doel heeft gezet Kawasaki in de top drie van best verkochte merken te krijgen, om de verkoop van de Z800e een positieve impuls te geven, of gewoon omdat ze het leuk vinden, is de vraag, maar feit is wel dat je bij de Z800e Performance Edition wel heel erg veel accessoires voor je geld krijgt.

Zo is de Z800e Performance Edition voorzien van een Akrapovic uitlaat, die in ieder geval al stukken beter smoelt dan het originele exemplaar en ongetwijfeld ook een stuk beter zal klinken. Daarnaast is de fiets voorzien van een smoke flyscreen, een cover voor over het zitje van de duopassagier, een tankpad, wheel stripes en een onderkuip. En dat alles voor de meerprijs van nul euro.

De Z800e Performance Edition is beschikbaar in drie kleuren: Pearl Stardust White, Flat Ebony Black en Pearl Blazing Orange. In Nederland gaat de fiets voor € 9.398,00 van de hand, onze zuiderburen hoeven slechts € 8.599,00 te betalen.