Zoeken

Kawasaki lanceert Anniversary model W800

9 januari 2014
Om 50 jaar "W-series" te vieren heeft Kawasaki voor 2014 maar liefst vier verschillende uitvoeringen van de populaire retro-klassieker W800 op de markt gezet. Meest exclusief is de Anniversary uitvoering, die naast een sportieve uitlaat van flink wat accessoires is voorzien.

Kawasaki W800_2014_Anniversary

Wij bij Motorfreaks vinden nagenoeg elk excuus wel legitiem om een nieuw model aan de man te brengen, maar bij Team Green zijn ze ditmaal een tikkie té enthousiast geweest. Onder het mom van 50 jaar W-series is door Team Green een speciale anniversary edition op de markt gezet, die van een waslijst aan accessoires is voorzien.

Op zich een geweldige reden voor een geweldige fiets, ware het niet dat de oorspronkelijke W1 door Kawasaki in 1965 op de markt werd gezet en dat is volgens ons telraam toch altijd nog maar 49 jaar geleden, en niet 50 zoals nu door Team Green wordt beweerd.

Neemt niet weg dat ondanks deze telfout van jewelste de W800 Anniversary er zonder meer gelikt uitziet. Het exclusieve model onderscheidt zich optisch door z'n fraaie groen/zwarte kleurstelling, daarnaast is een Remus sportuitlaat gemonteerd, heeft de fiets een exclusieve buddyseat met striping en is het originele W1 logo uit 1973 aangebracht.

Het Anniversary pakket kent een normale consumentenprijs van 2.750 euro en wordt in 2014 aangeboden voor de jubileum prijs van € 1.750 euro.