Zoeken

Kawa viert 30-jaar Ninja

2 februari 2014
Het had niet veel gescheeld of we hadden de naam Ninja nooit gekend, maar dankzij Kawasaki USA kan dit jaar het 30-jarig bestaan van de Ninja familie worden gevierd. Om stil te staan bij de 30e verjaardag van de GPZ900R heeft Team Green een speciaal Ninja logo ontworpen, dat tijdens de presentatie van het KRT team werd onthuld.

Kawasaki Ninja_ZX-10R

Waar de wereld in 1984 werd verblijd met de komst van de Kawasaki GPZ900R werd in de Verenigde Staten op het allerlaatste moment de naam in Ninja omgezet. Een naam die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan synoniem werd voor Kawasaki's sportiviteit. Na de Verenigde Staten werd de naam Ninja ook in Europa ingevoerd en staat sinds die tijd voor Kawasaki's supersport familie, van kleinste Ninja, de Ninja 300 tot de dikke Ninja ZX-10R die de basis vormt voor de momenteel erg succesvolle SBK machine.

Ter viering van 30 jaar Ninja familie heeft Kawasaki een speciaal Ninja logo ontworpen, dat in Barcelona tijdens de presentatie van het KRT Team werd onthuld. Maar dat is niet het enige wat Kawasaki heeft gedaan, volgens Team Green zal het 30-jarig bestaan van de Ninja op verschillende manieren worden gevierd.

Shigemi Tanaka van Kawasaki Motors Europe:
Kawasaki wil zo stil staan bij de voor het merk belangrijke Ninja modellen uit het verleden en hiernaast de ware “Ninja ziel” van de huidige modellen benadrukken.
Een Ninja is altijd compromisloos en streeft naar perfectie in termen van performance en imago.

In 2014 zal Kawasaki in heel Europa de highlights van beroemde en succesvolle Ninja modellen uit het verleden benadrukken. Maar ook informatie geven over toekomstige ontwikkelingen én veel activiteiten ontplooien om 30 jaar Ninja met alle fans te vieren.

Toshiaki Tani, Kawasaki Senior Manager - Sales Promotion Department:
Al 30 jaar zetten de Kawasaki Ninja’s de standaard voor performance. De eerste Ninja, de GPZ900R, deputeerde in 1984. Uitgerust met geavanceerde Kawasaki technologie stond deze motor aan het begin van een nieuw tijdperk voor high-performance supersport motoren. Nieuwe standaarden voor power, handling en aerodynamica zorgden voor een wereldwijde sensatie. Sindsdien is Ninja dé naam geweest voor dé ultieme supersport motor.
Met het vieren van het 30 jarig bestaan van het Ninja merk in 2014, wil Kawasaki graag waardering laten zien aan alle Ninja fans die de afgelopen drie decennia deze ongelooflijke motorfietsen ondersteund hebben.