Zoeken

Is dit de nieuwe VW Superbike?

29 januari 2010

VW en motorfietsen, een gerucht dat al lange tijd de ronde doet en sinds het gedeeltelijke inlijven van Suzuki alleen maar sterker is geworden. Duits ontwerper Nils Poschwatta liet zijn gedachten alvast de vrije loop.

VW_R-Moto.jpg

Hoewel het onofficiële project van Nils Poschwatta slechts een 'wat zou kunnen zijn' concept betreft, zou er wel degelijk een kern van waarheid in kunnen zitten. Per slot van rekening is de Poschwatta geen onbekende bij VW, in het verleden was de Duits ontwerper werkzaam bij automobiel fabrikant. De VW Superbike werd ontworpen als onderdeel van VW's nieuwe sports devisie, gezien het project is voorzien van het R-symbool van die nieuwe devisie.

Al eerder ging het gerucht dat Volkswagen een motorfiets zou gaan ontwerpen. Hiervoor zou de Duitse firma een samenwerkingsverband zijn aangegaan met het Oostenrijkse KTM, maar daar is het in werkelijkheid nooit van gekomen. Hopelijk ondergaat dit concept niet datzelfde lot, aangezien het zondermeer een geslaagde creatie is. Zoniet voor VW, dan misschien Ralf Waldman eens tippen voor diens nieuwe MZ?