Zoeken

Indian Motorcycle geeft FTR update voor 2023, voegt FTR Sport toe

15 november 2022
Indian Motorcycle, America’s First Motorcycle Company, heeft voor modeljaar 2023 de FTR familie onderhanden genomen. Een belangrijke nieuwkomer is de FTR Sport, die de FTR S vervangt en zich positioneert net onder de premium FTR R Carbon, maar boven de FTR en de FTR Rally.

De FTR Sport is volgens de Amerikanen ontworpen voor rijders die de dagelijkse sleur achter zich willen laten en willen genieten van een pure vorm van motorrijden. Hij ziet er stoer uit. Onderdelen met een sportieve look, zoals de kentekenplaathouder, de onderkuip en de zadelpanelen, geven deze FTR een nog dynamischer uiterlijk. 

De FTR Sport heeft een nieuw ontworpen tankpaneel en is leverbaar in Black Metallic met accenten in Indy Red of in White Lightning met accenten in Indy Red en Black Metallic. Hij geeft een volledig nieuwe invulling aan het concept van de krachtige Amerikaanse V-twin. Met zijn karakteristieke gespierde design is de FTR een echt Amerikaans icoon.

Voor modeljaar 2023 zijn de FTR Sport, de FTR Rally en de FTR R Carbon voorzien van een 101 mm groot rond touchscreen met Ride Command en navigatie. De FTR beschikt over drie rijmodi (Sport, Standard en Rain), Lean Angle Sensitive Stability Control en ABS, dat moet zorgen voor een vertrouwenwekkende en voorspelbare handling onder alle omstandigheden. 

Alle vier FTR-modellen zijn nu voorzien van een sportuitlaat en een aangepast remsysteem dat volgens Indian steviger aanvoelt. Indian Motorcycle heeft ook de snelheidsmeter hoger geplaatst voor een betere afleesbaarheid en een nieuwe koppeling gemonteerd die prettiger aanvoelt. 

De FTR Rally is voorzien van 19 en 18 inch spaakwielen met banden met noppenprofiel. Deze uitvoering is leverbaar in de nieuwe lakkleur Black Smoke met een frame in de kleur Desert Earth en de iconische War Bonnet van Indian Motorcycle op de tank.De FTR R Carbon onderscheidt zich als een premium uitvoering met carbon onderdelen, een hoogwaardig zadel, een volledig verstelbare goudkleurige Öhlins-voorvork en een goudkleurige piggyback-schokdemper. Het iconische Indian-logo op de tankpanelen is exclusief voor de FTR R Carbon. Bovendien is deze uitvoering afgewerkt in de fraaie kleur Cloud Silver met Championship Gold biezen. 

Belangrijke onderdelen van de basisuitvoering van de FTR zijn afkomstig van andere FTR-modellen, zoals het nieuw ontworpen tankpaneel dat ook op de FTR Sport wordt toegepast. Daarnaast moeten nieuwe, opvallende kleuren de vernieuwde FTR extra aantrekkelijk hebben gemaakt. 

De FTR is leverbaar in Metallic Black met de modelnaam en achtershock in de contrasterende kleur Lifted Lime. Een andere mogelijkheid is de kleur Stealth Grey in combinatie met de modelnaam, de achterschokdemper en de velgen in de kleur Orange Burst. 

Om de FTR nog meer aan de eigen smaak te kunnen aanpassen, zijn negen nieuwe accessoires leverbaar. In samenwerking met Gilles Tooling biedt Indian Motorcycle verschillende accessoires aan onder de naam van beide merken, zoals verstelbare Performance-rearsets en drie massief metalen onderdelen: handvateindkappen, een oliedop en een radiateurdop. Verstelbare Performance-hendels zijn vanaf voorjaar 2023 leverbaar. 

Indian Motorcycle breidt ook het aanbod carbon accessoires uit met drie nieuwe onderdelen: een uitlaathitteschild, een framebeschermer en een tandwieldeksel. Voor extra comfort introduceert Indian Motorcycle een duurzaam en weerbestendig Comfort+-zadel dat een comfortabele zitpositie biedt, mede dankzij op de juiste plaatsen aangebracht extra schuimmateriaal.