Zoeken

Indian gaat 2014 Chief tijdens Sturgis onthullen

10 juli 2013
Indian Motorcycle heeft vandaag bekend gemaakt dat de lang aangekondigde 2014 Indian Chief op zaterdag 3 augustus tijdens de opening van de 73e editie van de Sturgis Motorcycle Rally zal worden onthuld. De Indian Chief Reveal Party zal plaatsvinden in het Sturgis Motorcycle Museum and Hall of Fame, waar naast live muziek ook een aantal prominente Amerikanen van de partij zullen zijn.

Indian Chief_2014

Met de Sturgis Motorcycle Rally voor het eerst in 1936 georganiseerd door de lokale Indian Motorcycle Club vond Polaris, eigenaar van het oudste Amerikaanse motormerk, het niet meer dan logisch om de 2014 Indian Chief tijdens dit grootse motorevent te onthullen. Na de officiële onthulling tijdens de Indian Chief Reveal Party zal de 2014 Chief ook de daarop volgende dagen op verschillende locaties te bewonderen zijn.

Bovendien krijgen alle aanwezige motorrijders de kans om tijdens Sturgis een proefrit op de nieuwe Indian Chief te maken. Testritten worden dagelijks aangeboden van zondag 4 augustus t/m zondag 10 augustus, tussen 9 en 18 uur. De testritten vinden plaats bij het Indian Motorcycle Hospitality terrein. Op vrijdag 9 augustus wordt door Indian in de Buffalo Chip een unieke tentoonstelling gepresenteerd van oude en antieke Indian motorfietsen.

Na Sturgis zal de Indian Chief de overtocht gaan maken naar het Europese vasteland, waar de motor voor het eerst te bewonderen zal zijn tijdens de European Bike Week in Faak am See in Oostenrijk, van 3 tot 8 september. De officiële Europese lancering van het model zal later dit jaar plaatsvinden op de EICMA in Milaan.