Zoeken

Husqvarna Nuda900 in 2012 met ABS

21 september 2011
Husqvarna gaat de kersverse nog te ïntroduceren nieuwe Nuda 900 en Nuda 900R van ABS voorzien. Fervente tegenstanders van ABS kunnen echter voorlopig opgelucht ademhalen, de ABS versie zal pas in de loop van 2012 op de markt worden gezet.

Husqvarna_Nuda_900R

Ze weten het wel perfect te timen, alle informatie die door de Zweeds/Italiaans/Duitse firma is vrijgegegen van Husqvarna's eerste straatfiets. Nog voor de eerste presentatie aan het grote publiek tijdens de BMW Motorrad Days draaide Husvarna's (of moeten we zeggen, BMW's?) goed geöliede marketingmachine op volle toeren door met regelmaat veel- of nietszeggend beeld en filmmateriaal via het Internet te verspreiden.

Een strategie waaraan men bleef vasthouden nadat de motor aan het grote publiek was getoond. Was het eerst de standaard Nuda 900 die bekend werd gemaakt, het daaropvolgende nieuws was de bekendmaking van de technische specificatie van beide modellen.

Nu ook dat contactmoment weer tot  het verleden behoord heeft Husqvarna haar laatste nieuws omtrend beide modellen wereldkundig gemaakt, namelijk dat in 2012 de fietsen van ABS zullen worden voorzien. Voor welk ABS systeem Husqvarna heeft gekozen, en of dit eventueel uitschakelbaar is, is vooralsnog niet bekend, maar het zal ons niet verbazen als dit nieuws over een maand naar buiten wordt gebracht.