Zoeken

Husqvarna gaat straatfietsen bouwen

11 januari 2011

Ten tijde van de presentatie van het prototype op de afgelopen EICMA in Milaan was ons niet duidelijk wat Husqvarna ons met de Mille 3 wilde vertellen, maar de Italianen hebben recentelijk laten weten dat het concept moet worden gezien als aftrap naar een nieuw segment van straatfietsen.

Husqvarna_Mille3_1.jpg

Husqvarna treedt daarmee in de voetstappen van het Oostenrijkse KTM, dat ook haar roots in Motorcross en Enduro had maar eind vorige eeuw besloot haar horizon te gaan verbreden naar straatfietsen als de Duke, Superduke, Sup ermoto, Adventure en RC8.

Hoewel inhoudelijk nog niets bekend is gemaakt over de Husqvarna’s toekomstige straatmodellen wordt in de wandelgangen volop gesproken over een ‘big-bore’ Supermoto, die als eerste model in 2012 zal worden gelanceerd.

De 2012 Husqvarna Supermoto zal niet door het V3 motorblok van de Mille 3 worden aangedreven, maar door een grotere (naar verwachting 900cc) versie van BMW’s 800cc paralleltwin. Hetgeen op zich een logische gedachte is, het afgelopen jaar werd ook al BMW’s 450cc ééncilinder motorblok in Husqvarna’s motocrosser toegepast.