Zoeken

Husqvarna BMW prototype maakt debuut tijdens Enduro GP Italie

26 mei 2010

Afgelopen weekend heeft het BMW/Husqvarna 450cc enduro prototype haar de debuut gemaakt tijdens de WK Enduro GP van Italië. Met het debuut heeft Husqvarna een nieuwe fase in de ontwikkeling van de machine ingeluid.

Husqvarna_BMW450_prototype_1.jpg

Het is inmiddels geen publiek geheim meer dat bij Husqvarna wordt gewerkt aan een nieuwe enduro, die als resultaat van de overname door BMW wordt aangedreven door BMW's eigen 450cc ééncilinder. Al eerder werd de BMW/Husqvarna gespot tijdens testwerkzaamheden in Italië, en toen al werd gesuggereerd dat de fiets binnen niet al te lange tijd door de fabriek zou worden ingezet.

Twee prototypes werden door het BMW Husqvarna Motorsport team ingezet, bereden door Marko Tarkkala en Andreas Lettenbichler, die als vervanging van de geblesseerde zevenvougid wereldkampioen Fin Juha Salminen is aangetrokken. Ondanks dat het team voorafgaand aan de GP maar beperkt had kunnen testen wist men nette resultaten neer te zetten. Marko eindige beide manches in de top tien, terwijl Andreas Lettenbichler de GP meer gebruikte als stage voor de komende Erzberg Rodeo. Lettenbichler eindigde op een 20e en 19e plaats.

Husqvarna_BMW450_prototype_2.jpg