Zoeken

Honda RC-E prototype maakt debuut op Tokyo Motorshow

10 november 2011
We kunnen onze ogen er voor blijven sluiten, maar het zal niet lang meer gaan duren voordat elektrische motorfietsen definitief in het straatbeeld door zullen gaan dringen. Dat elektrisch echter niet per definitie oubollig hoeft te zijn laat Honda zien met de RC-E, een prototype elektrische wegracer waarbij toekomst en retroklassiek zijn verenigd.

Honda_RC-E_01

De Honda RC-E zal zijn debuut gaan maken op de komende Tokyo Motorshow, de gecombineerde auto- en motorbeurs die eind deze maand voor de 42e keer wordt geörganiseerd en door de Japanse fabriek als belangrijkste beurs wordt gezien. Een beurs waar de Japanners elkaar al sinds jaar en dag willen aftroeven met de meest exorbitante prototypes.

Honda gaat dit jaar op de de 42e Tokyo Motorshow, waarvan het thema "What makes people feel good" (wat geeft mensen een goed gevoel) is, flink uitpakken met zeven elektromotive concept modellen, Honda_RC-E_02waaronder een volgende generatie hybride auto, een elektrische microauto, een elektrische sportauto, een vlottere uitvoering van een scootmobiel en een drietal tweewielconcepten, waaronder dus de RC-E.

Veel informatie heeft Honda niet vrijgegeven van de RC-E, behalve dat het een elektrisch aangedreven versie is van en supersport motor. Een motor die vooral is gericht op het plezier van motorrijden. Volgens Honda is de RC-E qua bouw vergelijkbaar met een 250cc motorfiets. Een ontwerp dat wat ons betreft zondermeer als geslaagd mag worden gezien. Als dit is wat ons in de toekomst te wachten staat...