Zoeken

Honda presenteert SH Mode 125

3 september 2013
Honda presenteert in navolging van het succesvolle 2013-model van de SH125i, een geheel nieuw model stadsscooter: de stijlvolle Honda SH Mode 125. De SH Mode 125 is niet alleen een enorm trendy verschijning, maar biedt volgens Honda ook alles wat van een hippe stadscooter verwacht mag worden: zuinigheid en veiligheid, kracht en wendbaarheid.

Honda SH Mode 125 2014

Hoewel de SH Mode 125 een trendy en jonge uitstraling heeft, onder meer door de vloeiende, ronde lijnen en luxe chromen details en niet te vergeten de kekke kleurstelling, is er bij het ontwerp volgens Honda veel rekening gehouden met de functionaliteit. De stuurhoogte van 990 mm en zithoogte van 765 mm moeten voor een ontspannen en rechte zithouding zorgen, waardoor de SH Mode 125 voor iedereen eenvoudig te besturen is en de bestuurder een goed zicht heeft op de weg.

Onder de zitting is bagageruimte gecreëerd die ruimte biedt aan een integraalhelm. De voorkuip heeft aan de binnenkant een uitvouwbare haak, waardoor nog meer bagage meegenomen kan worden. Het ontwerp van de voorkuip biedt veel beenruimte en de vlakke instap vergroot de bewegingsvrijheid.

De 116 kg rijklare SH Mode 125 wordt aangedreven door een 125cc viertaktmotor met PGM-FI brandstofinjectie. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe stadsscooter heeft Honda het 1-cilindermotorblok van de SH125i op diverse manieren aangepast en verfijnd. Dit om wrijving te verminderen en zodoende tegelijkertijd zuinigheid en kracht te vergroten. Met een benzineverbruik van 1 liter op 50 kilometer het de SH Mode 125 een bereik tot 275 kilometer op één tank.

De motor heeft een vermogen van 10,7 pk @ 8,500 tpm en een koppel van 12Nm @ 5,000 tpm. Het aanwezige stop/startsysteem, dat met een knop op het dashboard eenvoudig in en uit te schakelen is, draagt bij aan een nog zuiniger verbruik. Een andere opmerkelijke verbetering is de aanzienlijke geluidsreductie, voor zowel de bestuurder zelf als voor de omgeving, door gebruik van glaswol in de geluidsdemper.

Honda SH_Mode_125_3_kleuren

De SH Mode 125 komt in 2014 op de markt in drie kleuren: Fabulous Pink, Pearl Jasmine White en Poseidon Black Metallic. Hoeveel de scooter moet gaan kosten is nog niet bekend.