Zoeken

Honda NM4 Vultus maakt debuut op London ComicCon

19 mei 2014
Honda’s spraakmakende NM4 Vultus gaat het komend weekend zijn debuut maken tijdens Europa’s grootste strip-conventie London ComicCon, dat van 23 tot 25 mei in de Britse hoofdstad plaatsvindt.

Honda 2014 NM4 Vultus

Wij mogen er misschien de draak mee steken en vinden dat 'ie nog lelijker is dan een Multipla, maar sinds de onthulling van de fiets is de NM4 Vultus wereldwijd wél het onderwerp van gesprek geweest. En zoals opa vroeger al zei: het maakt niet uit wat ze over je lullen, zolang er maar over je wordt geluld. En in dat laatste is Honda met de Vultus absoluut geslaagd.

Voor wie het gemist heeft: voor het ontwerp van de NM4 Vultus heeft Honda zich laten inspireren door de in Japan mateloos succesvolle animatiefilms en manga. Om die reden wordt de futuristisch ogende fiets, die onderhuids gewoon een NC-model is, op een conventie over stripboeken, de London ComicCon, gepresenteerd. De conventie trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers, waarmee de motor misschien wel bij het juiste publiek alle aandacht krijgt.

Bezoekers van de beurs kunnen een met de computer gemaakte next generation 3D virtual reality film aanschouwen, waarbij ze door middel van een Oculus headset door de futuristische Neo-Tokyo skyline rijden. Het Japanse ontwerp team van de Vultus zal ook op de beurs aanwezig zijn om bezoekers te ontmoeten en het concept achter de motor uit te leggen.

Honda 2014 NM4 Vultus

Dave Hancock, hoofd Product Planning en Business Development Honda Motor Europe:
Met de NM4 Vultus bieden we klanten een motor met een unieke identiteit en rijervaring. Z’n futuristische looks zijn beïnvloed door Japanse animatie en manga, wat ComicCon tot een natuurlijke omgeving maakt om de motor voor het eerst tentoon te stellen.
De Vultus is gemaakt om niet bij bestaande houders van een motorrijbewijs tot de verbeelding te spreken, maar om ook nieuwe motorrijders tot het plezier van motorrijden aan te trekken. De motor is gemakkelijk te rijden dankzij de draai-en-ga Dual Clutch Transmission, heeft ongebruikelijke features zoals een meerkleuren-display en een flip-up sissybar, en we zijn er echt van overtuigd dat de motor als geen ander ons kan helpen een nieuw publiek te bereiken.