Zoeken

Honda New Mid Concept: het nieuwe scooterrijden

4 november 2010

The Ultimate Travel Tool, ofwel het ultieme gereedschap om mee te reizen, zo omschrijft Honda de New Mid Concept, een concept motorscooter die ons volgens de Japanners op een totaal nieuwe manier naar het rijden op tweewielers zal laten kijken.

Honda_New_Mid_Concept_1.jpg 

"De New Mid Concept heeft de manier waarop we tegen motorrijden aankijken opnieuw uitgevonden," begint Honda's persbericht van dit concept, Honda_New_Mid_Concept_3.jpgdat op de EICMA in Milaan voor het eerst aan het grote publiek is getoond. Volgens Honda heeft het concept innovatieve denken en nieuwe technologie gecombineerd om een multi-purpose machine te creëren. 

De New Mid Concept beschikt naast een opmerkelijk design over een aantal interessante opties, zoals de keuze van 17" wielen en Pro-Link achtervering die de scooter voldoende stabiliteit bij hoge snelheid moet geven zonder inbreuk te doen op de wendbaarheid van een conventionele scooter. De vorm van de stroomlijn ziet er niet alleen... apart uit, Honda_New_Mid_Concept_2.jpgmaar moet tevens de stabiliteit op hoge snelheid positief beïnvloeden.

Volgens Honda moet de New Mid Concept vooral prettig te rijden zijn met het rijgenot van een échte motorfiets en tegelijkertijd het gemak en de handzaamheid van een scooter. Waar hebben we dat eerder gehoord? De New Mid Concept wordt niet door een CVT, maar Honda's welbekende Dual Clutch Transmission die dit jaar werd geïntroduceerd op de VFR1200FA aangedreven.

Honda_New_Mid_Concept_2.jpg

Of deze New Mid Concept het tot daadwerkelijk productiemodel gaat brengen is vooralsnog niet bekend, maar het zou ons niet verbazen.