Zoeken

Honda legt ontwerp CB300F in Europa vast

10 maart 2014
In navolging van de vorig jaar in China gepresenteerde CBR300R gaat Honda ook een naakte versie van de lichte ééncilinder supersport op de markt brengen. Al eind vorig jaar heeft Honda het ontwerp van de naakte eencilinder bij de EU Office for Harmonization in the Internal Market vastgelegd, zo is uit recentelijk gelekte stukken gebleken.

Honda CB300F

Hoewel officieel door Honda nog niets is bevestigd is het inmiddels een publiek geheim dat de oktober vorig jaar op de China International Motorcycle Trade Exhibition gepresenteerde CBR300R ook in Europa op de markt zal worden gezet als opvolger van de huidige CBR250R, om beter in te spelen op de regels van het huidige A2 rijbewijs.

Naast de CBR300R gaat Honda echter ook nog een naakte versie van de kleintje supersport lanceren. Eind vorig jaar heeft Honda het ontwerp al in Europa laten vastleggen, waarvan de computer animaties recentelijk zijn uitgelekt. De nieuwe CB300F heeft, afgaand op de computerbeelden, qua design een hoog 'CB500F meets CBR250R' gehalte. De frisse neus is duidelijk afkomstig van de CB500F, terwijl het rijwielgedeelte als twee druppels water op dat van de CBR300R lijkt.

Honda CB300F

Wanneer de motor in Europa is te verwachten is momenteel nog niet bekend, maar dat zal naar verwachting nier eerder dan 2015 zijn.