Zoeken

Honda lanceert twee TT replica's... in Engeland

20 juli 2010

Ter viering van hun grote successen in de legendarische Isle of Man TT heeft Honda een tweetal speciale Fireblade edities uitgebracht: de Hutchy en McGuiness. Enig nadeel: ze zijn alleen in Engeland verkrijgbaar.

Honda_CBR1000RR_Fireblade_TT_1.jpg

Het waren de smaakmakers van de 2010 Isle of Man TT, Ian Hutchinson en John McGuiness, rijdend voor twee verschillende teams maar wel allebei uitkomend op een Honda CBR1000RR Fireblade. Honda_CBR1000RR_Fireblade_TT_5.jpgJohn McGuiness had al eerder geschiedenis geschreven door als eerste coureur het 37.73 mijl (60.72 km) lange circuit in een gemiddelde snelheid boven de 130 mph (209,2 km/u) af te leggen. Dit jaar wist de vijftienvoudig TT winnaar dat ronderecord zelfs aan te scherpen tot een onvoorstelbare gemiddelde snelheid van 131.578 mph (211,75 km/u).

Ook Ian Hutchinson wist dit jaar geschiedenis te schrijven in de Isle of Man TT. De Brit zette een nieuw record door vijf uit vijf overwinningen te scoren. Hutchinson won de Superbike, Superstock en Senior TT op zijn Fireblade, en wist ook beide supersport races op de CBR600RR te winnen. Hierdoor steeg Hutchinson op de ranking van totaal aantal TT zeges naar de 7e plaats, met nu 8 TT overwinningen.

Om de successen van beide coureurs te onderstrepen heeft Honda UK nu een tweetal replica's uitgebracht. Bij de Hutchinson replica is in het rood de layout van het 37 mijl lange circuit over de witte lak geprojecteerd, inclusief mijlpunten en namen van memorabele bochten. Daarnaast is de motor op beide kuipdelen voorzien van een logo ter viering van de vijf overwinningen die Hutchinson dit jaar wist te scoren, en is de tank voorzien van een uniek Hutchy logo inclusief handtekening van de coureur.

Honda_CBR1000RR_Fireblade_TT_2.jpgHonda_CBR1000RR_Fireblade_TT_4.jpg

De McGuiness special is een heel ander verhaal. Geen verwijzingen naar het roemruchte circuit, maar een kleurschema dat een link met het in Engeland populaire donkere bier legt. John McGuiness heeft namelijk als traditie een McGuiness pint achter op zijn leren pak, en dat idee werd overgenomen bij deze McGuiness special. Een grote pint op twee wielen dus, inclusief schuimkraag én condensdruppels op het 'glas'. Daarnaast is op beide kuipdelen een gouden map van het TT circuit aangebracht, inclusief zijn ronderecord van 131.578 mph. Uiteraard is ook deze special op de tank gesigneerd.

Mocht je interesse hebben, dan zul je je tot een Britse Honda dealer moeten wenden. De motor gaat in Engeland £11,725 (£12,375 met C-ABS) en dat is slechts £1.000 meer dan de fiets standaar moet kosten. Tel daar voor Nederland nog wel een karrenvracht aan belastingen bij op.

Honda_CBR1000RR_Fireblade_TT_6.jpg