Zoeken

Honda lanceert Crosstourer SE

11 april 2012
De nieuwe Crosstourer is nog maar koud op de markt, of Honda heeft er al een Special Edition van op de markt gezet. De Crosstourer SE is echter een initiatief van de Britse Honda importeur, en zal daardoor alleen in het Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht.

Honda_Crosstourer_SE

De Crosstourer SE is voorzien van de speciaal voor de motor ontwikkelde kofferset, die bestaat uit een 32 liter topkoffer (die kan worden vergroot naar 39 liter) en twee zijkoffers met 35 en 39 liter inhoud. Da’s meer dan voldoende om je de spullen van zowel jezelf als je wederhelft mee te nemen voor als je er een weekend tussenuit zult willen gaan. Daarnaast is de Crosstourer SE voorzien van een middenbok, een valbeugel en LED mistlampen die aan de aluminium valbeugels zijn bevestigd.

Honda Nederland wist ons te vertellen dat de Crosstourer SE een initiatief is van de Britse Honda importeur, en dus niet naar Nederland zal komen. En dat is niet alleen zondermeer jammer, maar volgens ons ook een gemiste kans gezien de verkoopcijfers van de Adventure uitvoering van de BMW R1200GS, waarvan er het eerste kwartaal 50% meer werden verkocht dan van de gewone R1200GS.