Zoeken

Honda kondigt vernieuwde MSX125 aan

18 februari 2016
Honda heeft de vooral in het buitenland - en dan met name het Aziatische continent - immens populaire MSX125 voor 2016 vernieuwd. Volgens de Japanners heeft de kekke speelfiets een nieuwe scherpe mini-streetfighter look aangemeten gekregen.

Honda MSX125

Zeker bij ons in Nederland, waar zo’n beetje alles onder de 1.000cc als ‘kleintje’ wordt gezien trekt de MSX125 niet bepaald volle zalen, wat de fiets an sich zeker niet kan worden aangerekend. Gooi je been over het zadel en ontdek zelf hoeveel lol je met de MSX hebben kunt. Net als de oorspronkelijke Monkey uit 1963, of de daaropvolgende Dax en Ape.

Dat de MSX125 globaal gezien wel degelijk volle zalen trekt laten de verkoopcijfers zien: sinds z’n introductie in 2013 zijn er wereldwijd meer dan 300.000 units van de fiets verkocht. De efficiënte luchtgekoelde 125cc eencilinder, de opvallende looks en z’n flitsende stuurgedrag hebben volgens Honda vooral A1 rijbewijs-houders, economie-bewuste forensen, camper eigenaren en andere soortgelijke recreatieve rijders aangesproken.

Voor 2016 heeft Honda de MSX125 nu een scherper design gegeven om een meer ‘mini-streetfighter’ gevoel te creëren. De nieuwe benzinetank en zijpanelen zijn volgens Honda hoekiger gevormd, terwijl de nieuwe boven elkaar geplaatste LED koplamp de MSX een distinctief, ultramodern aanzien moet geven. Het compacte hooggeplaatste kontje met LED achterlicht en de laaggeplaatste, korte uitlaat moeten het stoere plaatje compleet maken.

De 2016 MSX125 zal vanaf voorjaar 2016 leverbaar zijn, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.