Zoeken

Honda geeft 2018 Forza 125 complete make-over

31 mei 2018
De Honda Forza 125 heeft voor een complete make-over gekregen. Zo krijgt de nieuwe Forza 125 een complete restyling, elektrisch verstelbaar windscherm, meer opbergruimte onder het zadel, LED verlichting en een nieuw dashboard. Daarnaast zal de Forza 125 beschikbaar zijn in twee extra nieuwe kleurenopties en is er een optionele 45 liter Smart-topkoffer.

Honda’s Forza 125 werd specifiek ontworpen voor veeleisende Europese scooter klanten die op alle vlakken het maximum verwachten; met name qua stijl, uitstraling, prestaties en uitrusting. Sinds de introductie in 2015 heeft hij Honda's verwachtingen overtroffen met een constante evolutie en ruim 30.000 verkochte eenheden.  

De Forza 125 combineert het comfort van een GT scooter met een sportieve attitude en grote wendbaarheid. Tevens is er veel opbergruimte. De 2018 Forza 125 gaat nog verder. Hij is stijlvol en wendbaar met nieuwe lijnen en verschillende upgrades. 

De hoofdingrediënten van het succes blijven ongewijzigd voor de 2018 Forza 125: een vierklepsblok dat prestaties combineert met een bereik van 490 km en Idling Stop. Verder is er een licht chassis dat stabiliteit combineert met wendbaarheid en een rijke uitrusting met onder andere LED lichten, Smart Key, opbergplaats voor twee helmen en rijcomfort voor twee. 

Daarnaast zijn verschillende belangrijke nieuwe updates. De uitrusting staat op een hoger niveau; een elektrisch instelbaar windscherm geeft je de perfecte bescherming en een beter zicht op wat voor je ligt. Een nieuw dashbord ondersteunt de analoge tellers. De opbergruimte onder het zadel is met 5,5 liter vergroot. Zowel de koplamp als het achterlicht is LED terwijl de Smart Key nu ook controle biedt over de 45 liter topkoffer. 

Het nieuwe windscherm, dat eenvoudig elektrische verstelbaar is over een hoogte van 140mm vanaf de knop op de linker stuurhelft, is ontworpen om perfecte bescherming tegen wind en rijwind geluiden te bieden. De stroming van de wind wordt langs en over het hoofd van de rijder gestuurd, wat volgens Honda zorgt voor stabiliteit en comfort bij hogere snelheden of langere ritten. Voor zover je bij een 125cc van hoge snelheden spreken kunt.  

Twee volledige integraalhelmen passen in de buddy onder het zadel, welke nu vergroot is van 48 liter naar 53,5. Natuurlijk past er ook een helm in combinatie met regenkleding of andere bagage. Het linker opbergvak onder het dashboard kan afgesloten worden en dus ook als kleine bergruimte (voor bijvoorbeeld een telefoon of waterfles) gebruikt worden. Dit opbergvak heeft ook een 12V aansluiting. 

Het Smart Key systeem van de Forza 125 regelt, naast de startknop en opbergvakken van de motor zelf, voor het eerst op een Honda scooter ook het slot van de (optionele) 45 liter topkoffer. Met de ‘slimme’ sleutel op zak kan de rijder weglopen en de topkoffer zal automatisch op slot gaan. De schakelaar en aandrijving van het smart systeem op de topkoffer zitten in de bodem van de topkoffer en de achterste kuipdelen van de scooter verwerkt, zodat het volume van de topkoffer maximaal gebruikt kan worden. 

In het nieuwe dashboard worden de analoge snelheidsmeter en toerenteller bijgestaan door aanvullende digitale informatie. Via een knop op de linker stuurhelft kan er gewisseld worden tussen 3 modi; kilometerteller + huidig verbruik / resterend bereik (tankinhoud), trip meter + gemiddeld verbruik en klok of buitentemperatuur weergave + accu sensor. 

De 2018 Forza 125 zal beschikbaar zijn in de volgende verschillende kleurenopties:
Matt Carnelian Red Metallic / Pearl Nightstar Black  *nieuwe 2018 kleur
Matt Pearl Cool White / Matt Cynos Grey Metallic *nieuwe 2018 kleur
Matt Lucent Silver Metallic / Matt Pearl Pacific Blue
Matt Cynos Grey Metallic / Matt Carbonium Grey Metallic
Black / Matt Cynos Grey Metallic

De nieuwe Forza 125 zal vanaf medio augustus 2018 bij de Honda dealers verkrijgbaar zijn, voor een introductieprijs van € 6.058,- of € 6.558,- inclusief topkoffer (incl.BTW, BPM en alle rijklaarmaakkosten).

Er is een uitgebreid aanbod van originele Honda accessoires beschikbaar voor de nieuwe Forza 125, waaronder;
45 liter ‘smart’ Topkoffer (ruimte voor 2 integraalhelmen)
Binnentassen voor koffers
Bagagerek 
Verwarmde handvaten
Alarmsysteem