Zoeken

Honda concept: Switchblade

12 januari 2011

Om te laten zien wat technisch allemaal mogelijk is met de VT1300CX Fury, heeft de Amerikaanse R&D afdeling van Honda een drietal concepten op basis van die chopper ontwikkeld. Het eerste model uit deze reeks is de Switchblade, een vette dragrace look-alike.

Honda_Switchblade_Concept_03.jpg

De Switchblade, die is ontworpen door Honda America’s R&D ontwerper Edward Birtulescu, is een racing geïnspireerde cruiser met volgens de ontwerper stijlverwijzingen naar de Formule 1 en MotoGP. Honda_Switchblade_Concept_01.jpgNu gaat dat wat ons betreft wel een stap te ver, maar dat de Switchblade een potente uitstraling heeft staat zondermeer als een paal boven Queensland.

De lijst met aanpassingen ten opzichte van de in Amerika gewoon Fury geheten cruiser is enorm, zo is de fiets voorzien van carbon fiber ‘plaatwerk’, racing 3way volledig instelbare vering en is de achterbrug met cardanaandrijving vervangen door een enkelzijdig exemplaar met kettingaandrijving. Verder zijn een carbon fiber voor- en achterwiel (21" en 18") gemonteerd, heeft de fiets een GPS laptimer en Datalog unit en zijn Brembo racing spec remklauwen en rempomp gemonteerd. Het frame, motorblok en de tank zijn standaard, de airbox-luchtfilter unit is daarentegen wel aangepast.

Honda_Switchblade_Concept_04.jpgHonda_Switchblade_Concept_05.jpg
Honda_Switchblade_Concept_02.jpg

Hoewel het slechts een conceptmodel betreft zou het ons niet verbazen als de motor - al dan niet in gelimiteerde oplage - door Honda wordt uitgebracht, al eerder deed het gevleugelde merk dat met de op Valkyrie gebaseerde Rune.