Zoeken

Honda CBR600RR 2012: alleen fris nieuw kleurtje

3 oktober 2011
Honda supersport zeshonderd fans die hadden gehoopt op een compleet vernieuwde CBR600RR kunnen hun spaargeld nog even op de bank laten staan. Honda heeft de in het WK Supersport nog steeds ongekend succesvolle fiets voor het komend modeljaar alleen van een nieuw fris kleurtje voorzien.

Honda_CBR600RR_01

De CBR600RR begint langzamerhand tot de oudgedienden te behoren, zeker voor supersport begrippen waar voor de kredietcrisis door de Japanners elke twee jaar een nieuw model werd gelanceerd (vooruit, het tweede jaar een flinke update en het vierde jaar een nieuw model).

De fiets, die eind 2007 in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd werd enkele jaren geleden van aangepast kuipwerk voorzien om beter aan de geluidseisent te voldoen. Daarnaast werd, net als bij z'n grote broer, een ABS versie gelanceerd die van Honda's nieuw ontwikkelde elektronische C-ABS was voorzien.

Honda_CBR600RR_2012_02Honda_CBR600RR_2012_03

In navolging van zowel Suzuki als Kawasaki, die ondanks de crisis de afgelopen jaren een nieuwe versie van hun supersport 600 lanceerden, hadden ook wij onze zinnen gezet op een vernieuwde versie van Honda's CBR600RR, maar naar nu bekend is gemaakt zal dat in 2012 nog niet gaan gebeuren. De nieuwe door Honda tot Victory Red/Ross White gedoopte kleurstelling moet volgens de gevleugelden dus voldoende zijn om er nog een modeljaar tegenaan te kunnen gaan.