Zoeken

Honda CB1100 in 2013 naar Europa?

27 juni 2012
Na twee jaar in alle toonaarden te hebben ontkend dat de motor ook buiten Japan op de markt zou worden gezet heeft het alle schijn dat Honda de in Japan waanzinnig populaire CB1100 retrobike ook in Europa gaat lanceren. Volgens onze Britse collega's van Visordown is de fiets recentelijk in Oostenrijk tijdens testwerkzaamheden gespot.

Honda_CB1100

Voor wie het alweer vergeten was, Honda's retroklassieker maakte voor het eerst zijn opwachting tijdens de 2007 Tokyo Motor Show, en werd twee jaar geleden in Japan op de markt gezet. De motor, die is gebaseerd op de CB750 uit de jaren '70 van de vorige eeuw, werd niet alleen in Japan erg goed ontvangen. Wereldwijd kwam de vraag wanneer Honda de motor zou gaan exporteren.

Aan die massale vraag lijkt Honda nu gehoor te hebben gegeven. Hoewel spionagefoto's ontbreken claimt het Britse Visordown dat de motor door Honda in Oostenrijk is getest. De testmotor, die was voorzien van een datalog systeem en emissie sensoren, zou nagenoeg identiek zijn aan de versie die in Japan op de markt is gezet.

Dat zou erop kunnen duiden dat Honda alleen de broodnodige aanpassingen heeft doorgevoerd die nodig zijn om aan de Europese homologatie-eisen te voldoen. In Japan heeft de 1.140cc vier-in-lijn een vermogen van 87 pk bij een rijklaargewicht van 247 kg, en dat zal bij de Europese versie waarschijnlijk niet anders zijn.

Bron: Visordown