Zoeken

Harley presenteert nieuwe Apex Factory Custom Paint

8 augustus 2022
Voor wie op zoek is naar een Harley die net effe een tikkie bijzonder is hebben de Amerikanen iets bijzonders bedacht: Apex Factory Custom Paint - een bijzondere kleurstelling die is geïnspireerd door Harley's racehistorie. De dynamische nieuwe kleurstelling maakte zijn debuut vandaag op de jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally.

De race-legacy die in meer dan een eeuw werd opgebouwd in hill climbs, enduro's en flat tracks, wordt vandaag de dag voortgezet door het Harley-Davidson Screamin' Eagle team, dat het MotoAmerica King of the Baggers-kampioenschap 2021 verdedigt.

"Apex factory custom paint geeft rijders de mogelijkheid om de sensatie van snelheid en competitie uit te dragen op de body van hun bagger", vertelt Brad Richards, VP Design en Creative Director - Motorcycles. "Deze kleurstelling communiceert snelheid en voorwaartse beweging, met lijnen en kleuren die zijn geïnspireerd op Harley-Davidson racemotoren."

De Apex-kleurstelling heeft een grafische outline op de brandstoftank die een diepe buiging maakt naar de vorm van de tank op de legendarische Harley-Davidson XR750 flattrack racer. 

Op modellen met een kuip golft de graphic naar achteren om uit te lijnen met de tank-graphic, met een hoek die snelheid suggereert. De lijnen op het voorspatbord sluiten visueel aan op die op de zijpanelen en zadeltassen, waardoor een vloeiend effect ontstaat. En profil bekeken, lijkt de motorfiets in beweging te zijn.

Het kleurenschema begint met een basis van Vivid Black-lak. Gauntlet Grey-panelen voegen een grafisch element toe, omringd door een accentstreep van Jet Fire Orange - de originele kleur van de XR750-fabrieksracers. 

Elk paneel is ontworpen met drop shadows aan de binnenkant en een subtiel Bar & Shield-patroon dat door het hele schema in en uit vervaagt. Dit vervagingseffect is geïnspireerd op de geblokte fade van Harley-Davidson Factory Team-racers. 

De laatste laag is blanke lak. De custom Apex lak wordt in-house aangebracht bij Harley-Davidson York Vehicle Assembly en Harley-Davidson Tomahawk Operations.



De Apex factory custom paint wordt gedurende de rest van de bestelperiode van modeljaar 2022 wereldwijd aangeboden als fabrieksoptie voor negen Harley-Davidson Grand American Touring-modellen:

• Road King Special
• Street Glide Special (versies met chromen en zwarte afwerking)
• Ultra Limited (versies met chromen en zwarte afwerking)
• Road Glide Limited (versies met chromen en zwarte afwerking)
• Road Glide Special (versies met chromen en zwarte afwerking)

Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories biedt Tour-Pak-bagagedragers en custom voorspatborden aan die in de Apex-kleurstelling zijn gespoten. Zo kunnen rijders een motorfiets die is besteld met Apex Factory Custom Paint zelf verder customizen.