Zoeken

Harley introduceert Forty-Eight

25 januari 2010

Geheel in de legendarische traditie met de hot rod Sportster line-up, met het ruwe elementaire uitstraling van een Custom, heeft Harley-Davidson een nieuwe motor aan haar gamma toegevoegd: de Forty-Eight.

Harley-Davidson_Forty_Eight_1.jpg

De Forty-Eight is daarmee het vijfde model dat de Amerikanen uitbrengen op basis van het luchtgekoelde 1202cc Sportster motorblok. Met een lage zitpositie (710mm) en z'n klassieke 8 liter "peanut" benzinetank moet volgens Harley de Forty-Eight zijn bulldog uitstraling koppelen aan het vermogen van de zwartgespoten en gepolijstte in rubber gemonteerde 1200 Evo V-Twin.

Ray Drea, Harley-Davidson Senior Director of Styling:
Met zijn klassieke Bulldog brede schouders houding heeft de Forty-Eight een onderscheidend uiterlijk en laag profiel dat alleen van Harley-Davidson kan komen. De Forty-Eight is een collectieve levenservaring uit het verleden en heeft een verweerde look die ruw en authentiek is.

Met de Forty-Eight zet Harley een traditie van Sportsters voort die het merk sinds de introductie van de eerste Sportster in 1957 geen windeieren heeft gelegd. Een traditie van motoren die altijd een aura van rebellie hebben weten te behouden. De motor heeft volgens Harley meer dan alleen Custom Cool styling, dankzij de nieuwe voorvork sliders, de 150mm brede voorband en verlaagde achtervering. Het van elektronische sequentiële poort benzine-injectie voorziene Evo motorblok heeft een breed uitgesmeerd koppel, wat een krachtige en responsieve rijervaring moet opleveren. De korte dubbele uitlaten moeten daarbij voor de typische Harley-sound zorgdragen.

De Forty-Eight glijdt over de weg met de naar voren geplaatste voetsteunen, het lage custom stuur, de under-bar gemonteerde spiegels, op de voorvork gemonteerde richtingaanwijzers, de lage montagesteun voor de snelheidsmeter en de lichtere vorksteun. De motor is uitgerust met een uniek dual texture solozadel voor de bestuurder. Het zwarte korte achterspatbord in combinatie met de geïntegreerde rem/achter/knipperlichten benadrukken de dikke 150 mm achterband en de 16 inch wielen van zwart staal.

De Forty-Eight is verkrijgbaar in de kleuren Vivid Black, Brilliant Silver en Mirage Orange Pearl. Prijzen vanaf € 11.895,-