Zoeken

Harley-Davidson lanceert 1200 Custom

4 februari 2011

Harley-Davidson heeft haar Sportster familie uitgebreid met de 1200 Custom, een klassiek ogende Sportster die dankzij zijn chromen spaakwielen, brede Michelin Banden en nieuwe voorzijde moet opvallen met een stoere en imposante look.

Harley-Davidson_1200_Custom.jpg

De 1200 Custom biedt volgens de Amerikanen een nieuwe look, maar moet nog wel een Sportster in hart en nieren zijn dankzij een naar eigen zeggen combinatie van stoere stijl, wendbaar rijgedrag en diepe grom van de welbekende 1.200cc V-Twin. Sterker, in het vrijgegeven persbericht spreekt Harley van een stoere, krachtige en eigentijdse uitstraling die de 1200 Custom moet hebben gekregen dankzij z'n brede voorkant en dikke 16" wielen.

De nieuwe Sportster wordt verder gekenmerkt door een nieuwe 39 mm voorvork met aangepaste veerkarakteristiek en gepolijste kroonplaten, een pull-back stuur en een nieuw vormgegeven, maar nog wel klassieke Sportster 'eyebrow' op de koplamp. Ook het achterlicht is nieuw vormgegeven en nu van LED-verlichting voorzien.

De 1200 Custom zal vanaf voorjaar 2011 leverbaar zijn in de kleuren Sedona Orange en Vivid Black en heeft in Nederland een verkoopprijs van € 12.555.