Zoeken

Harley Custo: extravagant design

26 maart 2010

Harley-Davidson en modeontwerper Custo Dalmau hebben hun inspiratie gebundeld en creëerden samen de exclusieve Harley Custo. Deze bijzondere ervaring resulteert in een uniek Harley-Davidson verzamelstuk waarbij Custo Dalmau zijn creatieve geest volledig de ruimte heeft gegeven.

Harley_Custo.jpg

De exclusieve Harley Custo komt voort uit een gezamenlijke passie. Harley_Custo_detail.jpgDe ontwerper en Harley-Davidson hechten beiden bijzonder veel waarde aan vrijheid en onafhankelijkheid én hebben zich toegewijd aan non-conformistisch design. Custo Dalmau is een echte motorfan en in zijn beginjaren als ontwerper reisde hij vaak op zijn Harley-Davidson door de Verenigde Staten. Deze ritten bleken een ware inspiratiebron voor zijn eerste ontwerpen.

De Harley Custo is een echt kunstwerk van meer dan twee en een halve meter en toont een unieke harmonie tussen het ontwerp en de lijnen van de motorfiets. Custo en Harley-Davidson zijn meer dan een jaar geleden aan het project begonnen. Het vergde vier maanden intense toewijding om de motor vorm te geven, waarvan twee maanden uitsluitend is gewerkt aan het met de hand schilderen van de Night Rod Special. Talrijke aanpassingen leidden tot de uiteindelijke Harley Custo.

Harley Custo, een liefdadigheidsmotor
De Harley Custo is gebouwd met het oog op liefdadigheid. Harley-Davidson veilt de motor in de zomer en alle opbrengsten gaan integraal naar de stichting Fundación San Juan de Dios, voor een project in Sierra Leone.