Zoeken

Ghezzi & Brian Motard V-Twin: opmerkelijke Guzzi

19 juni 2012
Onder het motto "Als Guzzi 't niet doet, dan zullen we het zelf maar doen" heeft Moto Guzzi specialist Ghezzi & Brian de Motard V-Twin ontwikkeld, een heel erg bijzondere fiets op basis van de Griso 8V, die werd ontwikkeld voor fun op straat, alleen of met z'n twee.

Guzzi_Motard_1

Rij de V-Twin Motard en niets zal ooit nog hetzelfde zijn, aldus Brian over de Motard V-Twin, die werd ontwikkeld als sportief innovatief ontwerp met cutting-edge technologie.Voor wat betreft het design hebben de Italianen zich deels laten inspireren door de BMW GS,getuige de snavel aan de voorkant, die uitmondt in een Guzzi_Motard_2behoorlijk forse bovenkuip die ons weer aan de eerste generatie KTM Duke doet denken.

Het korte vlakke zadel en smalle zadel in combinatie met het strakke kontje geven de fiets een ranke look. De fiets is verder voorzien van Kineo gespaakte wielen, maar het meest bijzonder aan de Motard V-Twin is de DDA (Dynamic Damping Action) vering waarmee de fiets is uitgerust.

Actieve vering dus aan de achterkant van de Motard V-Twin, die in staat is z'n karakteristiek in een paar milliseconden aan te passen aan de omstandigheden. Op basis van positie van de veer, snelheid en intensiteit, in lijn met de rijstijl en last zoals die door de rijder is ingesteld wordt de vering continue bijgesteld.

Guzzi_Motard_4Guzzi_Motard_5
Guzzi_Motard_3

Hoeveel de Motard V-Twin moet gaan kosten is niet bekend, maar mocht je toevallig al een Griso in huis hebben, de Motard V-Twin is ook als ready-to-instal kit voor de Griso beschikbaar.