Zoeken

GASGAS presenteert 2021 line-up: 19 modellen, verdeeld in 5 productgroepen

24 september 2020
Een jaar na de overname door KTM heeft GASGAS een complete 2021 modellenreeks gelanceerd die uit maar liefst 19 modellen bestaat, variërend van Trial tot Motocross en Enduro tot Crosscountry modellen, van 50cc tot 450cc, zowel tweetakt als viertakt.

Laten we gas geven! Met die kreet hebben ze in Mattighofen de 2021 Line-up van het Spaanse GASGAS Motorcycles gepresenteerd. Sinds GASGAS onderdeel werd van de PIERER Gas Group, is onvermoeibaar gewerkt om het merk een nieuw leven in te blazen. "Om ervoor te zorgen dat alle fietsen een levendige styling, de nieuwste technologie en gebruiksgemak hebben, hebben we een sterke reeks van 19 no-nonsense, gebruiksvriendelijke offroad-motorfietsen ontwikkeld", aldus het perscommuniqué van GASGAS.  

Nog zo'n citaat: "Al onze motoren profiteren allemaal van de robuuste, hoogwaardige technische basis van de ‘groep’ en elk van onze motoren omarmt een uitgesproken Spaanse stijl, terwijl we tegelijkertijd het rijke en trotse erfgoed blijven vieren dat GASGAS in de Trial en Enduro competitie heeft." Met een verbeterd dealernetwerk, service en ondersteuning, wil GASGAS iedereen aanmoedigen om zich aan te sluiten en op het gas te gaan.

2021 markeert ongetwijfeld het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor GASGAS Motorcycles. Om de lancering van het volledige assortiment offroad-motorfietsen verder te ondersteunen, kondigt GASGAS aan om in de VS te gaan racen, waar krachten zijn gebundeld met een enorm gerespecteerde naam in de supercross/motocross paddock. 

"We zijn erg verheugd om het Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team aan te kondigen, dat zal deelnemen aan de 2021 AMA Supercross en Pro Motocross Championships in de 250cc en 450cc klasse."

De 2021 GASGAS line-up van maar liefst 19 modellen kan in principe in 5 verschillende productgroepen worden opgedeeld: Trail, Motocross, Enduro, Cross Country en Mini's, met viertakt en tweetakt modellen. 



Trial
Laten we beginnen bij waar iedereen GASGAS 't best van kent: de Trial, waar de focus die het van Spaanse merk van oudsher heeft op de Trialsport ook de komende jaren zal worden voortgezet. En dus zijn dezelfde 125 cc, 250 cc, 280 cc en 300 cc motoren leverbaar, maar nu met drastisch verbeterde toegankelijkheid, service en ondersteuning. De GASGAS TXT RACING en TXT GP modellen zijn vertrouwd en geliefd bij rijders over de hele wereld en blijven leuk, opwindend en gebruiksvriendelijk.

 



Motocross
De Spaanse jongens van GASGAS zijn misschien de New Kids on the Block, maar brengen nieuwe energie naar de MX-scene. Met een compleet assortiment aan motorcrossfietsen, waarbij uiteraard van kennis en ervaring uit Mattighofen gebruik is gemaakt. GASGAS spreekt "bewezen technologie, levendige styling en een algehele eenvoud bieden die rijders uitnodigt om zich in het zand te verenigen." Genieten van leuke modderige weekenden rijden en racen met vrienden is waar het bij de MC 125, MC 250F en MC 450F Motorcrossers om draait.

 



Minis
Uiteraard hebben ze bij GASGAS ook aan de kleintjes gedacht, want wie de jeugd heeft... De GASGAS modellenreeks bestaat uit mini's, ontworpen voor kinderen van vier tot vijftien jaar. Met drie hoogtoerige, leuke tweetaktmotoren, MC 50, MC 65 en MC 85. Uiteraard mocht ook een volledig elektrische crosser niet ontbreken, de MC-E5 is superstil en superleuk - een volwaardige, snelladende wedstrijdfiets die geen uitstoot en bijna geen geluid maakt.

 

Enduro
De sensatie van offroad rijden vormt al lang de kern van GASGAS. Daarom is de Euro 5conforme EC line-up erop gericht om plezier te garanderen en serieuze Enduro motoren in handen te geven van rijders die van offroad racen houden. Het complete assortiment tweetakt en viertakt fietsen zijn, aldus het communiqué, allemaal voorzien van de nieuwste technologieën. Zelf spreken ze van een staaltje uniek Spaans erfgoed met Enduro knowhow. Gebruikmakend van een bewezen performance platform, draait het bij de EC 250, EC 300, EC 250F en EC 350F Enduro fietsen allemaal om no-nonsense rijplezier.

 

Cross Country
Omdat het plezier van crossmotoren niet moet gaan over compromissen of beperkt moet blijven tot alleen motorcross en enduro. Het assortiment EX 300, EX 250F, EX 350F en EX 450F erkent de behoefte aan speciale crosscountry modellen en gaat schouder aan schouder met de MC en EC modellen om speelse, energieke offroad-prestaties te bieden. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel jonge als oude boscrossers, moeten ze allemaal gerant staan voor heel veel plezier.

Technische accessoires en kleding
Uiteraard is het met de lancering van de compleet nieuwe line-up niet alleen bij nieuwe motoren gebleven, maar is tegelijkertijd een uitgebreide waslijst aan technische accessoires en kleding van GASGAS gelanceerd. Dat gaat van onderdelen om de prestaties te verbeteren tot protectoren en kleding om er net zo cool als de nieuwe fabrieksrijders uit te zien. 

GET ON THE GAS!
2021 markeert een nieuw opwindend hoofdstuk in de geschiedenis van GASGAS. Om de toewijding nieuwe energie in het merk te blazen te onderstrepen is de slogan GET ON THE GAS! bedacht. Volgens GASGAS is dat meer dan alleen een kreet, alleen vier woorden. "De slogan zegt waar het merk voor staat, als een constante reminder van het plezier dat we hebben van het rijden op offroad motoren. GASGAS was een van de grondleggers en blijft een merk voor de rijders." Het zij gezegd!