Zoeken

Electric Motorcycles Nederland importeur Lito Sora

13 mei 2014
Tijdens z’n onthulling op de Montreal Motorcycle Show leek het nog een ver-van-ons-bed show, maar nog deze zomer zal de Lito Sora zijn debuut op de Nederlandse markt gaan maken. Na Brammo en Tacita introduceert Electric Motors Nederland in amper een half jaar tijd voor de derde keer een nieuw elektrisch motormerk in ons land.

Lito Sora

Waar Brammo zich op de commuter en Tacita zich op de offroad rijder richt zit het Canadese Lito meer in de premium motormarkt met een dikke naked die qua vermogensafgifte en ergonomie instelbaar is. Het design is een mix van elementen van een naked custom fiets en een klassieke caféracer, maar dan in Michelin-pop uitvoering.

Zoals we begin dit jaar in onze eerste berichtgeving wisten te melden is een opvallende feature van de Sora het elektrisch verstelbare zadel, dat via een knop op het stuur bediend wordt en waarmee het zadel voor een relaxte of juiste sportieve rijervaring in hoogte te verstellen is.

Onder de body van de Lito Sora schuilt een watergekoelde 3-fase AC inductie elektromotor, riemaandrijving en een traploze CVT-transmissie. Die combinatie tekent voor een koppel van 90 Newtonmeter en een topsnelheid van 190 km/u. De benodigde elektrische energie is afkomstig van een 12 kWh lithium-polymeer batterijpakket dat eenvoudig via het thuisnet is op te laden en garant staat voor een actieradius van zo’n 200 kilometer in stadsverkeer en nog altijd ruim 100 kilometer op de snelweg.

Het gepatenteerde Safe Range System van Lito zorgt er bovendien voor dat berijders zich geen zorgen hoeven te maken of ze hun bestemming wat actieradius betreft wel bereiken. Dit revolutionaire systeem biedt de mogelijkheid om de bestemming in te voeren, waarna de SORA zelf de energieafgifte reguleert om het reisdoel zonder probleem te bereiken.

De Lito debuteert deze zomer in ons land, waarmee Electric Motorcycles Nederland het modelgamma van elektrische motorfietsen aan de bovenkant verder uitbreidt met een serieuze premium superbike. Hoeveel de motor moet gaan kosten is nog niet bekend, maar in thuisland Canada gaat de Lito voor het illustere bedrag van $ 46.399 (ca. € 30.000) over de toonbank.