Zoeken

Eerste schetsen nieuwe Husqvarna 900

28 mei 2011
Nadat eerder foto's van het 900cc paralleltwin motorblok en nietszeggende videobeelden van de nieuwe straatfiets door Husqvarna wereldkundig waren gemaakt heeft de Zweeds/Italiaans/Duitse fabrikant nu enkele schetsen van haar eerste straatfiets, die eind dit jaar zal worden gelanceerd, vrijgegeven.

Husqvarna_Naked_Sketch_900_2012_1

Ze willen en vol aan gaan trekken, bij BMW. Nadat Husqvarna in Duitse handen was gekomen gaat het de Italianen voor de wind. In september 2009 werd in Varese een nieuw hoofdkantoor geopend, waar naast R&D ook een testcentrum voor nieuwe motorfietsen en een productiefasciliteit voor 40.000 motorfietsen per jaar is ondergebracht. Als aftrap naar de nieuwe lijn straatmodellen werd vorig jaar op de EICMA in Milaan het Mille 3 concept gepresenteerd, een opmerkelijke driecilinder die niet zozeer als toekomstig productiemodel was bedoeld maar meer om de aandacht op het merk te richten.

Uit deze eerste ontwerpschetsen is, in tegenstelling tot de eerder vrijgegeven informatie, duidelijk op te maken wat Husqvarna eind dit jaar voor ons in petto heeft. En dat is, gezien deze schetsen, niet verkeerd. Was bij de eerste geruchten nog sprake van een avontuurlijke allroad, inmiddels is duidelijk dat de eerste straatfiets een supersportieve naked zal zijn.

Husqvarna_Naked_Sketch_900_2012_2Husqvarna_Naked_Sketch_900_2012_3
Husqvarna_Naked_Sketch_900_2012_4

Natuurlijk, het definitieve ontwerp is vaak een afgeroomde versie van de oorspronkelijke schets, maar het moge duidelijk zijn dat Husqvarna een ultra-sportieve naked met behoorlijk veel Supermotard trekjes in de pijplijn heeft zitten. Daarmee zullen de Italianen rechtstreeks de aanval willen openen op hun Oostenrijkse collega's. Technische gegevens zijn nog niet vrijgegeven, maar in de wandelgangen wordt inmiddels gesproken over een vermogen van meer dan 100 pk.

De motor zal op de komende EICMA in Milaan worden gepresenteerd, maar het zal ons niet verbazen als we voor die tijd nog meermaals teasers van de nieuwe fiets voorgeschoteld gaan krijgen.

Zie ook: