Zoeken

Eerste officiële beeld Aprilia Caponord 1200 uitgelekt

9 november 2012
De komende week zal op de EICMA in Milaan door Aprilia de nieuwe Caponord 1200 worden onthuld, maar nog voor de presentatie heeft een eerste beeld van Aprilia's nieuwe allroad zijn weg al naar het Internet weten te vinden. De motor lijkt op het oog identiek aan het prototype wat begin dit jaar tijdens een dealermeeting werd gepresenteerd.

Aprilia Caponord_1200_2013

Waar het prototype tijdens de dealermeeting was voorzien van Aprilia's welbekende racing kleuren oogt de fiets op de uitgelekte foto veel statiger, dankzij z'n veel rustigere zwarte kleurstelling die allroad rijders waarschijnlijk veel meer zal aanspreken. Aprilia heeft de nieuwe design-stelling met herkenbare neus ook bij de Caponord doorgevoerd, waarmee alle Aprilia's een duidelijk herkenbaar aangezicht hebben gekregen.

Voor het complete technische verhaal moeten we wachten tot volgende week, maar bekend is al wel dat de motor is gebaseerd op de huidige Dorsoduro 1200. De 130 pk sterke V-Twin zal van het complete elektronica-pakket zijn voorzien, naast APRC en ABS zal volgens de geruchten de elektronische vering worden toegepast.

Met de Caponord richt Aprilia zich net als Ducati en Honda op de allroad rijder die zich met de motor alleen op geasfalteerde wegen wil begeven. De 17" wielen met sportieve banden en de laaggeplaatste uitlaat verraden dat met de Caponord niet het onverharde avontuur moet worden opgezocht.