Zoeken

Eerste (computer)beeld Lotus C-01 in Britse media

15 januari 2014
Eerste computeranimaties van de nieuwe 200 pk sterke Lotus C-01 superbike zijn naar Britse media 'uitgelekt'. Nu klinkt 200 pk direct interessant, maar als het in deze vormgeving wordt verpakt, laat dan maar...

Lotus C-01

Zowel MCN als Visordown koppen vandaag met hetzelfde computerontwerp dat een bron dicht bij het project, die uiteraard anoniem wenstte te blijven, naar beide media heeft doorgesluisd. Met hetzelfde plaatje naar beide media doorgestuurd lijkt dat 'uitgelekt' met een flinke korrel zout te moeten worden genomen, een doelgericht verstuurd bericht met als doel media-aandacht te verschaffen lijkt ons eerder het geval te zijn.

Vlak voor de zomer werd vorig jaar door het Britse Lotus aangekondigd dat binnen afzienbare tijd een Lotus motorfiets te verwachten is: de C-01. Een motorniet van Lotus zelf, maar het resultaat van twee Duitse bedrijven Kodewa en de Holzer Group, die de motor onder licentie van Lotus op de markt gaan brengen.

Volgens het persbericht  van destijds zal de C-01 de meest indrukwekkende verschijning op twee wielen op de openbare weg worden en een combinatie van lifestyle, design en high-end technologie weerspiegelen. Dat klonk destijds best wel interessant, maar het is niet te hopen dat de motor er als deze computeranimatie daadwerkelijk uit komt te zien. 

Volgens Colin Kolles van Kodewa is de motor al met en zonder kuipwerk getest en wordt hij door een KTM twin aangedreven. Welke twin is niet bekend, maar daarvoor zijn slechts 2 opties mogelijk: het 1190 blok van de RC8R of het 1290 blok van de nieuwe Super Duke.

Bron: Visordown, MCN