Zoeken

EBR post eerste beeld 1190RX op Facebook

26 juli 2013
Op haar eigen Facebook pagina heeft Erik Buell Racing een foto geplaatst van een nieuwe straatmotor die naar verwachting de 1190RX zal worden genoemd. De 1190RX zal een straatlegale versie zijn van de 1190RS racemotor, waarmee in het AMA kampioenschap wordt geracet.

EBR 1190RX

Sinds het beëindigen van Buell door moederbedrijf Harley Davidson heeft voormalig Buell CEO Erik Buell er geen geheim van gemaakt dat binnen afzienbare tijd weer Buell motoren het straatbeeld zouden gaan vullen, maar dan onder de naam EBR, het nieuwe bedrijf dat door Erik Buell werd opgezet.

In eerste instantie richtte Erik Buell zich op de productie van wegrace motoren voor onder andere het AMA kampioenschap en lanceerde daarvoor de 1190RS, die volgens EBR goed moet zijn voor een vermogen van 175 pk bij 9.750 toeren en een koppel van 132 Nm bij 9.400 toeren per minuut.

Op de officiële website van EBR werden na de lancering van de 1190RS al een drietal straatmodellen aangekondigd onder de codenaam RX, SX en AX. Codenamen waarvan destijds werd gedacht dat ze zouden verwijzen naar een naked (RX), supersport (SX) en allroad (AX).

Dankzij de samenwerking die EBR met de Indiase motorfabrikant Hero is aangegaan lijken de straatmodellen er dan eindelijk te gaan komen. De afgelopen vrijdag, tijdens het MotoGP / AMA raceweekend in Laguna Seca, werd door EBR een foto van een ophanden zijnde straatmodel gepost.

Volgens het bijschrift was de truck opgesteld in de paddock en werd iedereen uitgenodigd om even binnen te wippen om een van de RS motoren te aanschouwen, terwijl in de fabriek momenteel 35 straatmodellen met de hand worden gebouwd ter voorbereiding van de volledige productielijn van de RX.