Zoeken

Ducati vernieuwt Diavel voor 2014

4 maart 2014
We hadden het vorige week al voorspeld: op de vooravond van de Geneve Auto Show is tijdens de Volkswagen Group Night de nieuwe Ducati Diavel gepresenteerd. Naast een frisse update heeft de Diavel nu ook als kloppend hart het nieuwe twin-spark Testastretta 11° motorblok gekregen.

Ducati 2014_Diavel_01

Waar in het verleden op de internationale beurs in eigen land, de EICMA in Milaan, het complete motornieuws werd gepresenteerd wijkt Ducati de laatste jaren steeds meer van dat plan af, door het nieuws over het hele jaar verspreid te presenteren. En dat is best een slimme zet, je voorkomt hiermee dat het 'minder belangrijke' nieuws in het complete aanbod aan motornieuws ondersneeuwt.

Deze voor 2014 vernieuwde Diavel is daar het perfecte voorbeeld van. Hoewel de motor - en zeker onderhuids - flink is vernieuwd, vallen de vernieuwingen op afstand amper op, tDucati 2014 Diavel Ducati 2014 Diavel
In een notendop de vernieuwingen voor 2014
Ducati 2014 Diavel Ducati 2014_Diavel_06
enzij je Diavel-connaisseur bent. Zou Ducati de vernieuwingen op de EIMCA bekend hebben gemaakt, dan was het nieuws ongetwijfeld aan veel media voorbij gegaan, wat nu zeker niet het geval zal zijn.

Voor wat betreft het ontwerp heeft Ducati bij de nieuwe Diavel de verschillen vooral in het detail gezocht. De übervette cruiser is nu rondom van LED-verlichting voorzien, waarbij de nieuwe koplamp duidelijk in het oog springt. Daarnaast zijn de afdekkappen van de radiateurs vernieuwd en moet de fiets een betere zithouding hebben gekregen, dankzij nieuwe risers voor het stuur en een nieuw zadel.

Belangrijker dan de in detail aangepaste looks is het motorblok, in navolging van de Multistrada 1200 en Monster 1200 wordt de Diavel nu ook aangedreven door het tweede generatie Testastretta 11° motorblok, dat onder andere over een andere verbrandingskamer met dubbele bougies beschikt. Daarnaast is bij deze tweede generatie de onderhouds-inverval naar 30.000 km vergroot, wat de Diavel wel zo onderhoudsvriendelijk maakt.

De 2014 Diavel wordt net als z'n voorganger in twee versies op de markt gezet, standaard en Diavel Carbon, waarbij die laatste in twee kleuren beschikbaar is: Red Carbon met Ducati Red frame en Star White met Ducati White frame.

Ducati 2014_Diavel_02

De 2014 Ducati Diavel is al in april bij de dealer te aanschouwen. Hoeveel de motor gaat kosten is op dit moment nog niet bekend, maar volgens de Benelux importeur zal de prijs iets hoger liggen dan het huidige model.