Zoeken

Ducati teast Multistrada V4: 15 oktober lancering

30 september 2020
Ducati heeft op z'n social media kanalen de lancering van een nieuwe V4 aangekondigd, wat haast niet anders dan de nieuwe Multistrada V4 kan zijn. De nieuwe V4 zal op 15 oktober zijn opwachting gaan maken op het Internet.

Met verschillende foto's van 4 zuigers op het Twitter, Facebook en Instagram account, voorzien van het bijschrift "4 is lichter dan 2. Het kan ook compacter zijn. 15 oktober." kondigt Ducati de komst aan van een nieuwe V4. 

De posts op social media gaan vergezeld met een link naar een nieuwe landingspagina op Ducati's website, waar de komende weken beetje bij beetje de nieuwe Multistrada V4 zal worden aangekondigd. 

De eerste hint die Ducati nu heeft gegeven is dat de het toepassen van een kleinere boring voor een vermindering van het gewicht van 1,2 kilo vergeleken met de vorige V-twin generatie heeft gezorgd. 

Daarmee zou Ducati hinten op een cilinderinhoud die kleiner zou zijn dan de huidige 1.103 cc V4, waar onze Amerikaanse collega's van MO recent nog stelden dat de cilinderinhoud van de nieuwe V4 juist groter zou zijn, 1.158 cc om precies te zijn. 

MO had zich gebaseerd op VIN gegevens die Ducati bij de NHSTA had ingediend, maar zegt nu dat ze wel eens de verkeerde conclusie zouden kunnen hebben getroffen. De nieuwe landingspagina verwijst naar Project 1707, waar de 1.158 V4 voor Project 1706 is bedoeld. 

Dat zou kunnen betekenen dat Ducati de 1.158 cc V4 gaat toepassen in een geüpdatet   Panigale V4 model, maar het zou ook maar zo voor een Diavel V4 kunnen zijn bedoeld. 

Op 1 oktober, 8 oktober en 13 oktober zal Ducati opnieuw een aanwijzing op de nieuwe landingspagina zetten, om ons warm te maken voor de definitieve onthulling op 15 oktober.