Zoeken

Ducati Scrambler gespot

6 september 2013
Dat bij Ducati hard wordt gewerkt om de Scrambler een nieuw leven in te blazen, is inmiddels algemeen bekend. Het was echter gissen hoe de motor uit zou komen te zien. Tot nu, want recentelijk is de nieuwe Scrambler tijdens testwerkzaamheden gespot.

Ducati Scrambler

Het is tegenwoordig voor fabrikanten haast onmogelijk om een nieuw model geheim te houden. Zo ook bij Ducati, waar in het diepste geheim aan een nieuwe Scrambler werd gewerkt. Het vastleggen van de merknaam Scrambler werd echter snel door media opgepakt, waardoor het meteen wereldkundig werd dat bij Ducati aan een nieuwe Scrambler werd gewerkt.

Om het verhaal vorm te geven werden verschillende computer animaties gemaakt, die moesten uitbeelden hoe de Scrambler er uit zou kunnen komen te zien, maar met deze spionagefoto is ook die speculatie verleden tijd. Duidelijk herkenbaar in de foto is het luchtgekoelde motorblok, dat volgens insiders het 796 motorblok zal zijn.

Andere opvallende zaken zijn de ogenschijnlijk van de Streetfighter overgenomen koplamp, de upside down voorvork met radiale Brembo remmelarij, het korte zadel, de banaanvormige achterbrug en de zijdelings geplaatste achtershock. Het geheel oogt minder klassiek dan in eerste instantie werd vermoed, maar past wel perfect in het beeld dat Ducati met de Scrambler een volwassen motor in het goedkopere segment wil gaan lanceren.